OTA VOICE
Ντουντούκα

Μετά τα σκηνοθετημένα παλαμάκια στο Κογκρέσο, ήρθαν οι ίσες αποστάσεις

Η Τουρκία ανακοίνωσε νέα επέμβαση στη Συρία. ΝΑΤΟ ΗΠΑ ΕΕ “ξύνουν τα αχαμνά τους”. Καμιά αντίδραση, καμιά απειλή για κυρώσεις. Το εντελώς αντίθετο από όσα γίνονται(σωστά) για την περίπτωση της Ουκρανίας. Ποια η διαφορά; Εισβολή στην Ουκρανία, εισβολή σε Συρία και Ιράκ; 

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος 

Το μέλος τρομοκράτης της συμμαχίας έχει ασυλία και προστασία. Μετά τα σκηνοθετημένα παλαμάκια στο Κογκρέσο, όπου μόνο κάποιος περιορισμένης αντίληψης ή κομματικά αγκυλωμένος δεν είδε Πελόζι -Καμάλα να δίνουν το σύνθημα, όπως ο Τσουκαλάς στη θύρα 7 στο Καραϊσκάκη,  ήρθαν και οι ίσες αποστάσεις στις απειλές και στις ωμές παραβιάσεις. Ήρθε η σιωπή-συνενοχή στην επέμβαση σε Συρία -Ιράκ.

Στις πρωτοφανείς παραβιάσεις πάνω από την Αλεξανδρούπολη των τουρκικών μαχητικών, στην αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο με τους διακινητές μεταναστών, στην επιθετική ρητορική αμφισβήτησης των συνόρων, ήρθε η επισημοποίηση της παραγγελίας για τα F35, αλλά καμιά απολύτως καταδίκη. Ίσες αποστάσεις. Ταύτιση τρομοκράτη, με νομοταγή. Ταύτιση του μονίμου ταραξία, με ποινικό μητρώο με την Ελλάδα που δεν παραβιάζει, δεν απειλεί παρά μονάχα δέχεται δεκαετίες μια επιθετικότητα χάνοντας βήμα βήμα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ότι χαρακτήρισα χασάπη τον Πούτιν για την εγκληματική εισβολή στην Ουκρανία, αυτό δεν απενοχοποιεί, δεν θυματοποιεί και δεν αγιάζει  το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Είναι δεδομένη η ένοχη στάση τους και η αυτουργία τους σε όσα βιώνει η ανθρωπότητα. Αυτοί παίζουν τα δικά τους γεωπολιτικά παιχνίδια εξουσίας.

Αυτοί έχουν οπλίσει το χέρι του παρανοϊκού ψευτοσουλτάνου, ασχέτως αν η ελληνική πλευρά ακολουθεί μια πολιτική ήπιων τόνων και ενδοτικότητας που ικανοποιεί τα σχέδια των υπερδυνάμεων στην περιοχή.  Γιατί την ώρα που μας προκαλεί ο παντουρκισμός, εμείς δίνουμε μάχη για τους σφετεριστές Σκοπιανούς και τους φιλότουρκους Αλβανούς. Γιατί την ώρα που στην Κύπρο παραβιάζεται κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου, στα Βαρώσια, εμείς καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες και τρώμε σε ειδυλλιακό ντεκόρ στο Βόσπορο λαυράκι με καραμελωμένο φυστίκι και χαλβά.

Γιατί παραχωρήσαμε και συνεχίζουμε να παραχωρούμε ιστορία και εδάφη, ανοίγοντας την όρεξη Τούρκων, Σκοπιανών, Αλβανών , ….  

Γιατί κουμάντο κάνει το φάντασμα του ΕΛΙΑΜΕΠ και η σάπια πολιτικο-οικονομική ελίτ της χώρας, που έχει υποκαταστήσει το εθνικό συμφέρον με τα δικά της πολιτικά και επιχειρηματικά. 

Μας έδωσαν τυράκι το φάγαμε για να νιώσουμε δυνατοί και σπουδαίοι. Αυτό αποσκοπούσε ή δήθεν ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο. Αέρας κοπανιστός. Όλα κατέρρευσαν μέσα σε 48 ώρες. Που είναι η συμμαχία την ώρα που μέλος της απειλεί την κυριαρχία μέλους; 

Ο γύπας Στόλτενμπεργκ αντί να απειλήσει ευθέως με αποβολή και κυρώσεις την Άγκυρα έσπευσε να δηλώσει για μια ακόμη φορά, ότι είναι στρατηγικός και αναγκαίος σύμμαχος και πως καταλαβαίνει τις ενστάσεις και τις ανησυχίες της. Ακόμη και στο τουρκικό βέτο για την είσοδο Σουηδίας Φινλανδίας. 

Το ΝΑΤΟ απείλησε με στρατιωτική επέμβαση την Μόσχα, αν τολμήσει να επιτεθεί σε μέλος της Συμμαχίας. Πολύ σωστά!!! Για την Τουρκία που απειλεί μέλος της συμμαχίας, που καθημερινά παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, γιατί δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική;

Είναι διατεθειμένη η Δύση να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την Τουρκία, την ώρα που ξέρει ότι έχει εισχωρήσει στο άρμα Μόσχας-Πεκίνου;  Αργά η γρήγορα θα την βρει μπροστά της, όπως βρήκε η Ευρώπη την Ρωσία του Πούτιν. Χρόνο κερδίζει η Άγκυρα για να ισχυροποιήσει στρατιωτικά και μόνο την θέση της. Τα σημάδια είναι πολλά και δεν αφήνουν περιθώριο παρανόησης. Ο Παντουρκισμός, όπως και ο αναθεωρητισμός του Κρεμλίνου, είναι σε πλήρη εξέλιξη… 

Τελικά ποια είναι η εθνική πολιτική; Αυτή που ακολουθεί εντολές ξένων κύκλων (στην λογική του καλού παιδιού) και δεν τολμά να σηκώσει ανάστημα σε διεθνές επίπεδο; Αυτή που επέβαλε τις Πρέσπες, τις γκρίζες ζώνες; Αυτή που μετέτρεψε τη χώρα σε αποικία υπερδυνάμεων χωρίς καν να εγγυώνται την εθνική της ασφάλεια και κυριαρχία; Αυτή που μας σέρνει σε βαστάζους των εχθρών μας; Αυτή που εργαλειοποιεί τα εθνικά θέματα και τα χρησιμοποιεί για πολιτικά παιχνίδια εξουσίας;

 

Σχετικά Άρθρα

Πόθεν αίσχος της πολιτικής απάτης

otavoice

Δεν θα στηθώ στην ουρά της αναξιοπρέπειας και της ευτέλειας

otavoice

Όχι στις παρατάξεις… τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα

otavoice

Ο βούρκος των Αρίστων και των αλληλέγγυων

otavoice

Η απάτη Μητσοτάκη με την ρήτρα αναπροσαρμογής και την μαϊμού επιστροφή

otavoice

Στο πρόσωπο του Μακρόν ηττήθηκε το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο

otavoice