OTA VOICE
Ντουντούκα Ροή Ειδήσεων Γενική

Γιατί τον Χάρη Καστανίδη … στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Αν και δεν ανήκω πολιτικά στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και κυρίως στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ( αν και ο αείμνηστος νονός μου υπήρξε βουλευτής τα πρώτα χρόνια της Αλλαγής και αποχώρησε νωρίς), ως ενεργός και υπεύθυνος πολίτης οφείλω να διατυπώσω θέση για την διαδοχή στο Κίνημα Αλλαγής.

Για τον δικό μου κώδικα αξιών και ήθους μόνο ένα πρόσωπο πληρεί τις προϋποθέσεις για να μπορέσει ο πολιτικός φορέας να ανασυγκροτηθεί, να αποκτήσει πολιτική αξιοπιστία και να επιστρέψει στην κοινωνία. Το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να κερδίσει το ηθικό πλεονέκτημα(αυτό που απώλεσε με τα σκάνδαλα και τις πολιτικές απάτες της περιόδου Σημίτη και ΓΑΠ) σε συνδυασμό με την έκφραση μιας ξεκάθαρης πολιτικής ατυτότητας με πατριωτικό και κοινωνικό πρόσημο, χωρίς λαικισμούς στερεότυπα και υστερίες.
Αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπηρετήσει και να εκφράσει μόνο ο Χάρης Καστανίδης.

Μια προσωπικότητα εγνωσμένου ήθους και πολιτικής συνέπειας. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω πρώτη φορά την δεκαετία του 80 ( σε ηλεκτρισμένες πολιτικά εποχές), για να τον καλέσω ομιλητή σε μια εκδήλωση που οργάνωνα ως γραμματέας φοιτητικής παράταξης και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση με καθήλωσε ο τρόπος επικοινωνίας μας και η πολιτική στάση του απέναντι μου. Πάντα μου προκαλούσε ένα σεβασμό, τον διέκρινε από τον πολιτικό σωρό  και η πορεία του, του δίνει το ηθικό πλεονέκτημα.

Μην ξεχνάμε πως δεν ψήφισε το 2ο μνημόνιο και διεγράφει από τον άθλιο ΓΑΠ. Τότε, Φεβρουάριος 2012 είχε πει: «Λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του ελληνικού λαού να υπογραφούν χωρίς να ερωτηθεί ο λαός».

Σήμερα ακούγοντας τον, πιστεύω ακόμη πιο πολύ πως είναι η ενδεδειγμένη λύση, χωρίς πολιτικά κουσούρια (Παπανδρέου-Λοβέρδος) και συνειρμούς που ξυπνάνε μαύρες εθνικές μνήμες (ΔΝΤ -σκάνδαλα).
Αν κοιτάξουμε δεξιά και αριστερά με ποιον θα συνεργαστούμε έχουμε χάσει το παιχνίδι και το στόχο μας , είπε. Σημασία και προτεραιότητα είναι τι θα κάνουμε εμείς, ποια πολιτική ταυτότητα θα διαμορφώσουμε, για να καλέσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, είπε.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ….
και μετά από καιρό σκέφτομαι να συμμετάσχω σε διαδικασίοα εκλογής προέδρου κόμματος, γιατί νιώθω σε αυτή την εθνική καμπή πως μας αφορά όλους, ανεξάρτητα που πολιτικά τοποθετούμαστε.

Γιατί νιώθω πως ο Χάρης Καστανίδης δεν είναι υποψηφιότητα διαπλεκομένων συμφερόντων, δεν είναι στο άρμα Μητσοτάκη – Μαρινάκη , ή στο άρμα Τσίπρα… δέν έχει πράσινο πιστοποιητικό από πρεσβείες και επιχειρηματικούς ομίλους. 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice