OTA VOICE
Ντουντούκα Ροή Ειδήσεων Γενική

Ραγδαία αύξηση των θανάτων στη χώρα σε σχέση με το 2020, από την 13η βδομάδα

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Είχα επισημάνει σε παλαιότερη ανάρτηση μου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των θανάτων από την 13η εβδομάδα του 2021, που χρονικά συνέπεσε με την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού. Σήμερα επανέρχομαι με νεότερα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και διαπιστώνω πως υπάρχει περαιτέρω διεύρυνση του αριθμού των θανάτων σε σχέση με το 2020 και προγενέστερα. Η ενημέρωση της ΕΛΣΤΑΤ είναι μέχρι και την 31η εβδομάδα( μέχρι τέλη Ιουλίου) και η αύξηση των θανάτων φτάνει μέχρι και στο 45%( 26η και 31 εβδομάδα).
Προσωπικά επειδή δεν είμαι επιστήμονας να δώσω εξηγήσεις, σχολιάζω αυτά που βλέπω με όσες γνώσεις διαθέτω, που είναι βασισμένα στα επίσημα στοιχεία και απαιτώ όπως ο κάθε πολίτης επίσημη ενημέρωση.
Ρωτάω λοιπόν ξανά τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, που οφείλεται αυτή η ραγδαία αύξηση στα περιστατικά θανάτων από την 12η έως την 31η εβδομάδα του 2021. Εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι αιτία είναι ο εμβολιασμός, αλλά αναζητώ μια απάντηση σε κάτι που είναι δεδομένο και δεν έχει λογική εξήγηση.
Μην επικαλεστεί κάποιος τους θανάτους λόγω COVID γιατί δημοσιεύω το σχετικό διάγραμμα( επίσημο του ΕΟΔΥ) στο οποίο φαίνεται πως η αύξηση των θανάτων σε αυτό το κύμα είναι σαφώς υποδεέστερη των προηγουμένων και η σύγκριση των ίδιων χρονικών περιόδων 2020 και 2021 δεν δίνει επαρκή εξήγηση…
Επιπλέον σε σχέση με το 2020 φέτος έχουμε 6 εκατ. εμβολιασμένους άρα προστατευμένους σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές και δεν μπορεί η αύξηση των θανάτων σε τόσο υψηλά επίπεδα να αποδίδεται στον COVID. Το 2020 δεν υπήρχε τείχος ανοσίας, όπως το ονόμασαν. Σήμερα το έχουμε σε μεγάλο ποσοστό, άρα οι θάνατοι θα έπρεπε να είναι κάτω  από τα επίπεδα του 2020 ή το πολύ κοντά σε αυτά.
Ρωτάω από ποιες αιτίες έχουν καταλήξει οι συνάνθρωποί μας; Έχουμε αύξηση σε περιστατικά που σχετίζονται με εγκεφαλικά, αιφνίδιες ανακοπές και θρομβώσεις; Έχουμε αύξηση των θανάτων σε νεότερες ηλικίες ειδικά στην περιοχή των 25 έως 50 ετών;
Υπάρχει αύξηση στους θανάτους λόγω καρκινοπάθειας μιας και είναι διαπιστωμένη η ελλιπής παροχή υπηρεσιών, η καθυστέρηση θεραπειών και ο προληπτικός έλεγχος λόγω COVID; Αυτό το είχε επισημάνει και δ/ντης ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας.

Τελικά θα μείνουμε στην νέα μόδα του αιφνίδιου θανάτου, ακόμη και σε νεαρής ηλικίας υγιείς ανθρώπους χωρίς να αναζητήσουμε την αλήθεια και να πάρουμε μέτρα για να σώσουμε ζωές; Όταν μάλιστα στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες και την διεθνή επιστημονική κοινότητα που κρατάει σοβαρές επιφυλάξεις, ετοιμαζόμαστε να υποβάλλουμε τον πληθυσμό σε τρίτη δόση…. και φαρμακερή.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑΝΑΤΩΝ 2020 ΚΑΙ 2021 

ΔΙΑΓΓΡΑΜΑ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ COVID ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice