OTA VOICE
Ντουντούκα

Κολοσσοί σαν τον Μίκη Θεοδωράκη δεν πεθαίνουν-Μένουν ζωντανοί στην αιωνιότητα

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Κολοσσοί σαν τον Μίκη Θεοδωράκη δεν πεθαίνουν. Μένουν ζωντανοί στην αιωνιότητα, μέσα από το έργο τους και το στίγμα τους.

Για μένα ήταν πάντα η προσωποποίηση του πατριωτισμού, ακόμη και όταν διαφωνούσα. Ο Μίκης έκανε την Ελλάδα μεγαλύτερη, ήταν ο σύγχρονος Δομίνικος Θεοτοκόπουλος της μουσικής. Είχε μέσα του την Ελλάδα, την αγκάλιασε με στοργή και σεβασμό και την ταξίδεψε στα πέρατα της γης.

Ο Μίκης ένωσε, ζούσε με το πάθος και το όραμα της Ένωσης και το απέδειξε σε κάθε βήμα της ζωής του. Ήταν μεγάλος ακόμη και στα λάθη του.

Προσωπικά θα μου μείνουν δυο μεγάλες στιγμές χαραγμένες μέσα μου, παντοτινά η στιγμή το Φεβρουάριο του 2012 που δίπλα δίπλα τρώγαμε χημικά στην πλατεία Συντάγματος και κάναμε ανθρώπινη ασπίδα να τον προστατεύσουμε και να τον “φυγαδεύσουμε” στο κτήριο της Βουλής.

Θα μου μείνει η στιγμή που από την εξέδρα στο συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ, το 2018 στο Σύνταγμα, είπε μεγάλες αλήθειες. Γιατί ο Μίκης ήταν ανατρεπτικός, δεν ήταν προβλέψιμος, ήταν όμως γνήσιος Έλληνας, που τίμησε την γαλανόλευκη και την Ιστορία του τόπου.
Για μένα αν και πολλές φορές μας χώριζαν γεγονότα ήταν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα πατριωτισμού και δύναμης ψυχής. Ήταν τόσο λαμπρός, τόσο σπουδαίος που σε μαγνήτιζε, όπως μαγνήτιζε εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.
Για το μουσικό έργο του μιλάει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Σήμερα αποχαιρετάμε μια κορυφαία γιγάντια προσωπικότητα του 20 ου και 21 ου αιώνα που σημάδεψε την πορεία της χώρας …

“Στο περιγιάλι το κρυφό κι άσπρο σαν περιστέρι

διψάσαμε το μεσημέρι μα το νερό γλυφό,

πάνω στην άμμο την ξανθή γράψαμε το όνομα της,

ωραία που φύσηξε ο μπάτης και σβήστηκε η γραφή”

Ο Μίκης θα είναι πάντα μια σημαντική σελίδα της ιστορίας του Ελληνισμού.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος και ιδεολογήματος. Είναι κτήμα του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice

Εμπαίζουν κυβέρνηση και ακτοπλόοι το επιβατικό κοινό

otavoice

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη χάνει την ταυτότητα της

otavoice