Ευβοιώτες πως κάνετε έτσι βρε… για το καλό σας γίνονται όλα

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Έλα βρε πως κάνετε έτσι για 102.000 ξεριζωμένους πρόσφυγες , για 500.000 στρ. καμένης γης, για κάποιες χιλιάδες νεκρά ζώα , για μια διαταραχή της φύσης…. για 2-3.000 χιλιάδες καμένα σπίτια και μερικά εκατομμύρια ελαιόδεντρα και οπωροειδή.

Εδώ ο αλαζόνας, νάρκισσος, ο κορυφαίος ευρωπαίος ηγέτης σας εξήγγειλε πως θα σας φέρει δέντρα που δεν καίγονται και που θα σας φέρουν ανάπτυξη. Βρε χαζούλια για αυτό σας άφησε να καείτε. Για να έρθει η ανάπτυξη. Ρυτινοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, ψαράδες, καλλιεργητές γης μπούρδες, καθυστερημένα πράγματα. Αυτά είναι τριτοκοσμικές ασχολίες.

Τώρα θα γίνεται γραβατωμένοι επιχειρηματίες γης. Θα πίνετε φρέντο καπουτσίνο στο Κολωνάκι μαζί με τους ανθρώπους του Προέδρου. Θα πάτε Μέγαρο, Ζάππειο, Ηρώδειο να ξεφύγετε από την μούχλα της απομόνωσης στα βουνά και στα λαγκάδια. Θα έρθουν τα παιδιά σας στην Αθήνα θα αναπνέουν τον ίδιο αέρα με τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ελίτ. Μεγαλεία!

Θα γεννήσουν τα άκαυτα δέντρα και θα ¨χεστείτε» στα ευρώ. Πακτωλός. Θα γεννήσουν και οι ανεμογεννήτριες, 2-3.οοο μαθαίνω πως θα μπουν και θα ανεβείτε σε άλλο επίπεδο. Μεγαλεία Ευβοιώτες μου… όπως και στην Νότια Εύβοια, που τους έκαψαν κάποιοι άλλοι και την αναστήλωσαν. Δεν βλέπεται πρόοδο και ανάπτυξη στην Κάρυστο, στον Αλμυροπόταμο , στα Στύρα; Δείτε στην πατρίδα μου την Ηλεία, στα καμένα του 2007, μικρό Μόντε Κάρλο. Ταμείο Μολυβιάτη … δάνεια που σήμερα έχουν γίνει αγχόνη.

Για ρωτήστε και μένα που είμαι  ερωτικός μετανάστης 3ο χρόνια προς τα εκεί (Εύβοια) … μην μου χολοσκάτε όλα αυτά (εμπρησμός-αδράνεια κρατικού μηχανισμού) για το καλό σας έγιναν. Το είπε ο καταλληλότερος, ο τιτανοτεράστιος, αυτός που σας έσωσε από μεγάλα δεινά. Θυμηθείτε πως σε μια 10ετία θα φτιάξετε έναν υπέρλαμπρο Άγιο Κυριάκο, στην Λίμνη Ευβοίας και θα προσκυνάτε στην χάρη του.

Είδατε καμιά ευθύνη, καμιά παραίτηση, μόνο συγχαρητήρια και παράσημα στον Αρχηγό Κολοκούρη (που «έκαψε» το Μάτι), στον Αρχιστράτηγο Χαρδαλιά, στον Χρυσοχοϊδη … όλοι τους έκαναν  το καλύτερο, να καείτε για να αναστηλωθείτε. Ανέλαβε και ο Μπένος την αναστήλωση, από την πολιτική σπείρα Σημίτη, θα ενωθούν όλες οι πράσινες δυνάμεις Γεραπετρίτης Σκέρτσος Λιβάνιος Πελώνη και ποιος σας πιάνει, στο διάστημα θα απογειωθεί το νησί.

Είδατε και η αντιπολίτευση, τσιμουδιά για ευθύνες, κιχ την ώρα της κρίσης να σκούξουν να σωθεί ο τόπος. Φώναζαν δήμαρχοι, κοινοτάρχες, κάτοικοι «εναέρια , εναέρια καιγόμαστε»... δεν έφταναν οι φωνές τους στο αθηναϊκό καθεστώς. Κλεισμένοι ερμητικά στα κομματικά καταφύγια. Για την επόμενη μέρα μιλούν όλοι και μόνο, αόριστα χωρίς δεσμεύσεις και σχέδιο… έρχεται σας λέω η ανάπτυξη.

Υπομονή και δύναμη ψυχής τώρα ξεκινάει το δράμα σας… και όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, θα μείνετε εσείς, με τα προβλήματα σας και οι στάχτες. Αυτοοργανωθείτε για να επιβιώσετε, με αξιοπρέπεια και να γίνει ο τόπος σας ξανά Παράδεισος.!!!!

Ψηλά ρε το κεφάλι , δεν θα σας νικήσουν… 
Σχολιάστε