Τεμάχισε την Μακεδονία και ζητά να μην τεμαχιστούν τα αρχαία στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Ξεπερνά τα όρια της λογικής και της υποκρισίας, η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξη Τσίπρα. Η έκκληση του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μην προχωρήσει με την απομάκρυνση των αρχαίων από το μέτρο της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μια πράξη ενός πολιτικού με ευαισθησία πατριωτική και σεβασμό στην Ιστορία του τόπου του.

«Έστω την ύστατη στιγμή, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις εκκλήσεις των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως και της κοινωνίας των πολιτών και να σταματήσει το έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης του μοναδικού μνημειακού συνόλου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, την καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και τονίζει: «Υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας, ώστε και το Μετρό να λειτουργήσει στην ώρα του και να παραμείνουν αμετακίνητες στη θέση τους αυτές οι πολύτιμες αρχαιότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως υποστηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Έλα όμως που είναι ο πολιτικός που τεμάχισε την Μακεδονία. Ο εμπνευστής και εκτελεστής της Συμφωνίας των Πρεσπών που παραχώρησε Ιστορία, γλώσσα και εθνότητα στους κατσαπλιάδες αλβανοβούλγαρους των Σκοπίων. Πως μπορεί να παριστάνει τον θεματοφύλακα των αρχαιοτήτων και τον τιμητή του Ελληνισμού, ο εργολάβος της πώλησης, του Άστρου της Βεργίνας, αυτός που άνοιξε την Κερκόπορτα να αποκτήσει πλήρη νομιμοποίηση το ψευδοκράτος δορυφόρος του παντουρκισμού.

Να σου θυμίσω Αλέξη τις δεκάδες προκλητικές δηλώσεις των στελεχών σου, όπως του ελληνόφωνα βουλευτή σου Φλώρινας, Σέλτσα; Να σου θυμίσω το αφήγημα σου για φασιστοειδή και ακροδεξιούς που διαδήλωναν για την Μακεδονία; Μήπως να στείλουμε μερικά από τα αρχαία της Βενιζέλου στον φίλου σου Ζάεφ, Μακεδόνας δεν είναι; Έχει δικαιώματα…

Στην χώρα μας οι πολιτικοί έχουν απύθμενο θράσος και μετά από κάθε εγκληματική τους πολιτική παριστάνουν τις μωρές παρθένες και τοποθετούνται δημόσια σαν να μην συνέβη τίποτα. Όπως κατηγορεί την σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία για κατασταλτική βία, αυτός που συλλάμβανε προληπτικά πολίτες και έδερνε σε συλλαλητήρια γυναικόπαιδα και ιερωμένους.

Διαφορά μεταξύ τους καμιά. Υλοποίησε το έγκλημα ο Τσίπρας, το εφαρμόζει πιστά ο Μητσοτάκης… όπως έγινε και με τα μνημόνια με αντίστροφους ρόλους. Αλλά το θράσος τους απέναντι στον υπνωτισμένο λαό δεν έχει αρχή και τέλος.
Σχολιάστε