OTA VOICE
Ντουντούκα

Η εκκωφαντική σιωπή του Μαξίμου δείχνει αποδοχή και συνενοχή στη βεβήλωση

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση να υπάρχει άμεση καταδίκη την πρωτοφανούς ενέργειας βεβήλωσης και διαπόμπευσης μιας από τις κορυφαίες στιγμές του Γένους. Η αντικατάσταση της Ιερής Σημαίας κάτω από την οποία ο Παλαιών Πατρών Γερμανών όρκισε τους Αγωνιστές του 1821, κηρύττοντας επίσημα την έναρξη της Επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού, με την σημαία της κοινότητας των gay ήταν μια πράξη που στόχευε να προκαλέσει τον Ελληνισμό αλλά και να περάσει το δικό της διαστρεβλωμένο μήνυμα.

Το Μαξίμου που με συγκίνηση και ρίγος ανακοίνωσε την δημιουργία Επιτροπής Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ, δεν βρήκε ούτε μια λέξη καταδίκης της αθλιότητας που προσβάλει τα εθνικά σύμβολα και ιδεώδη. Ο πίνακας του Θεοδώρου Βρυζάκη συμβολίζει για τον Ελληνισμό μια από τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας του και η πράξη αντικατάστασης ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής και στρέφεται ευθέως κατά της εθνικής μας υπόστασης.

Η εξομοίωση της γαλανόλευκης με την κουρελού χρωμάτων μιας μειοψηφίας, προσβάλει βάναυσα το εθνικό σύμβολο και επιχειρεί να φαιδροποιήσει έννοιες όπως Πατρίδα, Έθνος, Ορθοδοξία. Είναι μια ακόμη ενέργεια από τις γνωστές μειοψηφίες του περιθωρίου που ασπάζονται την νέα τάξη πραγμάτων, που διαδηλώνουν κατά του θεσμού της οικογένειας και κατά της πατρίδας. Με συνθήματα όπως “στο διάολο η οικογένεια στο διάολο η πατρίς”, με ενέργειες βεβήλωσης εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων όπως το κάψιμο σημαίας, η καταστροφή εικόνων.

Η εκκωφαντική σιωπή του Μαξίμου δείχνει αποδοχή της πράξης και έρχεται να επιβεβαιώσει το επιθετικό κλίμα κατά της Εκκλησίας με αφορμή τα μέτρα κατά της πανδημίας. Αυτοί που έσυραν ιερείς και πιστούς στα δικαστήρια και επέβαλαν εξοντωτικά  πρόστιμα, αυτοί που απαγόρευσαν τις παρελάσεις  είναι αυτοί που ανέχονται τις ομάδες του περιθωρίου να διαδηλώνουν καθημερινά και να δημιουργούν συνθήκες επιδημιολογικής έκρηξης.

Θα περίμενε κάποιος μια αντίδραση από την “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη, απέναντι στην ένοχη σιωπή των Θεσμών. Σιωπή και εδώ, το ίδιο εκκωφαντική και συνένοχη όπως σε όλα τα εγκλήματα που έγιναν κατά της πατρίδας, όπως η προδοσία των Πρεσπών και τα αποικιοκρατικά μνημόνια.

Ομάδες περιθωριακές και μειοψηφίες που δρουν σαν γάγγραινα μέσα στην κοινωνία είναι ο δούρειος ίππος για να εισβάλει η πολιτική της ισοπέδωσης και της κατάπτωσης των αξιών. Με πρόσχημα τα ατομικά δικαιώματα, καταπατούνται τα δικαιώματα και τα ιδεώδη ενός ολόκληρου έθνους.

Για κάποιους νεοτεριστές η Ιστορία αποτελεί εμπόδιο, οπότε το ροκάνισμα της και η αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας είναι η συνταγή την επίτευξη του στόχου. Η Ιστορία είναι το εμπόδιο να μοιραστεί το Αιγαίο, να επιβάλει το Βερολίνο την αποικιακή ατζέντα του. Η Ιστορία είναι το εμπόδιο γιατί δημιουργεί εθνική συνείδηση και μνήμες. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι ο εχθρός τους.

Κατά τα άλλα σε λίγα 24ωρα θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία …. με μια θεατρική παράσταση αυτών που την ποδοπατούν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice

Εμπαίζουν κυβέρνηση και ακτοπλόοι το επιβατικό κοινό

otavoice

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη χάνει την ταυτότητα της

otavoice