Η Ευρώπη τελειώνει Ερντογάν και ισλαμοφασισμό

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος 

Τα αποτρόπαια εγκλήματα στην Γαλλία και οι τρομοκρατικές επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών κατά Γάλλων πολιτών και η προστασία στους εκτελεστές που πρόσφερε ο εγκληματίας  Ταγίπ Ερντογάν έχουν εξοργίσει τον Εμμανουέλ Μακρόν και πολλούς ευρωπαίους ηγέτες που δηλώνουν έτοιμοι να χτυπήσουν στο «ψαχνό» τον ισλαμοφασισμό και την τυφλή βία. 

Η απάντηση θα είναι ηχηρή και άμεση, διαμηνύει το Παρίσι.

Όμως τα εγκλήματα έχουν τρομοκρατήσει και εξοργίσει τους Ευρωπαίους πολίτες, που αισθάνονται έρμαια όντα σε δολοφόνους. Οι εικόνες των αποκεφαλισμένων ευρωπαίων πολιτών μέσα στις αυλές τους σοκάρουν. Βλέπουν να καταρρίπτεται η επικοινωνιακή λαίλαπα του εθνομηδενισμού, που με φόντο τον ανθρωπισμό μετέτρεψε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε γιάφκες θρησκευτικού φανατισμού.

Είμαστε ενωμένοι, είναι το μήνυμα που στέλνει η Ευρώπη, στον ισλαμικό εξτρεμισμό που εκπροσωπεί ο παρανοϊκός Γιαλατζί Πασάς της Άγκυρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες όπως το Ιράν παίρνουν αποστάσεις από την πολιτική Ερντογάν ( κάτι που φάνηκε στην Αρμενία) και ο αραβικός κόσμος τον έχει επικηρύξει.

 

Παραφωνία οι σύμμαχοι του εγκληματία για τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα Γερμανία και Ρωσία. Το Βερολίνο έχει απλώσει δίχτυ προστασίας στον Ερντογάν, απορρίπτοντας κάθε επιβολή κυρώσεων ακόμη και σήμερα που η Γαλλία δέχεται ευθεία επίθεση. Η Μόσχα τζογάροντας φρόντισε να εξοπλίσει με τους S400 την Άγκυρα, να ανεχθεί τη βεβήλωση μνημείων της Ορθοδοξίας , με σκοπό να την αποσπάσει από το ΝΑΤΟ-ικό άρμα, ενισχύοντας την γεωπολιτική θέση της απέναντι στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ μέχρι αυτή την ώρα είναι υποκριτικός, δεν βλέπει τις προκλήσεις της Άγκυρας και δια στόματος Γενς Στόλτενμπεργκ θεωρεί ότι η Τουρκία παραμένει στρατηγικός σύμμαχος και πρέπει να στηριχθεί.

Η αποφασιστικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν που αναδύεται σε ηγετική μορφή, απέναντι σε μια απρόσωπη Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφερόντων, έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα και δημιουργούν μια ευρωπαϊκή σταυροφορία κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού. Τα μέτρα που πήρε στη Γαλλία η κυβέρνηση Μακρόν για να εξαφανίσει τον ισλαμικό φανατισμό, μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό το καθηγητή Ταπί, άνοιξαν το δρόμο. Οι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν είναι απέναντι σε μεμονωμένους ακραίους κύκλους αλλά σε ένα οργανωμένο σχέδιο του ισλαμοφασισμού να κυριεύσει τη Δύση, μέσα από την πολιτικοποίηση του Ισλάμ και την πληθυσμιακή αλλοίωση της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαία η κίνηση των ΗΠΑ που έκλεισαν τα προξενεία τους στην Τουρκία, για λόγους ασφαλείας των Αμερικανών πολιτών.

Με όχημα το μεταναστευτικό και εκατοντάδες ανυπόστατες και επιχορηγούμενες ΜΚΟ, μεταφέρουν στρατιές φανατικών από ισλαμικά καθεστώτα στρατολογώντας νέες γενιές καμικάζι αυτοκτονίας, σπέρνοντας τρόμο και φόβο. Η Ελλάδα πέρασμα στη Δύση, μπήκε στο στόχαστρο. Το σχέδιο ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του γενοκτόνου Ερντογάν περνάει από το Αιγαίο. Η «γαλάζια πατρίδα» είναι ο Δούρειος Ίππος για την επέκταση της ισλαμικής αυτοκρατορίας, στη Δύση. Για αυτό και η Γαλλία έσπευσε να σταθεί πρώτη δίπλα στην Ελλάδα, πολιτικά και στρατιωτικά.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Έχει μια χρυσή ευκαιρία να στρέψει την Ευρώπη κατά του Ερντογάν και να σηκώσει τους τόνους ταυτιζόμενη με την γαλλική πλευρά, αξιώνοντας άμεσα κυρώσεις, ακόμη και εκβιαστικά. Η Γερμανία κερδίζει χρόνο στον Ερντογάν και μας εγκλωβίζει. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Το μοιραίο λάθος του Ερντογάν να χτυπήσει τον Εμμανουέλ Μακρόν άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Το θράσος του θα έχει επιπτώσεις. Αργά η γρήγορα η Ευρώπη θα υποχρεωθεί να πάρει θέση και κυρίως η γερμανική πλευρά, αλλιώς το απρόσωπο ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει.
Σχολιάστε