Κύριε Πρωθυπουργέ μαντρώστε τους,σε κατ οίκον περιορισμό,θέμα εθνικής ασφάλειας

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Τελικά δεν καταλαβαίνουμε με τίποτα. Μπορεί να έχει συμορφωθεί η μεγάλη μερίδα του πληθυσμού με τα έκτακτα περιριστικά μέτρα, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, απειθαρχία και εγκληματική αδιαφορία.

Την ώρα που ο πλανήτης συγκλονίζεται από μια πανδημία που ακόμη δεν έχει βρει τα μέσα να την καταπολεμήσει και που η λίστα θανάτου καθημερινά διευρύνεται σε τραγικά επίπεδα , κάποιοι πολίτες – ο θεός να τους κάνει πολίτες- δεν λένε να συγχρονιστούν με την υπόλοιπη κοινωνία και με τις αποφάσεις που έχει λάβει η πολιτεία, απόρροια εισηγήσεων επιστημόνων και ειδικών.

Δυό διαγγέλματα του πρωθυπουργού, καθημερινές εκκλήσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόρδα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθολική καμπάνια ενημέρωσης σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και βομβαρδισμός παραινέσεων από επιστήμονες και αρμόδιους φορείς. Όλα αυτά δεν φαίνεται να πτοούν τους ανεγκέφαλους , που δεν ιδρώνει το αυτάκι τους και το μόνο που τους απασχολεί είναι να απλώσουν τα κορμιά τους στις παραλίες ή σε δημόσιους χώρους.

Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγε κάποιος , άστους να λιάζονται – άλλωστε δεν κάνουν και κάτι παραγωγικό στη ζωή τους- αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Η δική τους εγκλήματική αδιαφορία οδηγεί μαθηματικά σε εξάπλωση του κοτονοϊού και στην εμφάνιση πολλαπλού αριθμού αριθμού κρουσμάτων. Η δική τους εγκληματική συμπεριφορά απειλεί την ζωή των ευπαθών ομάδων και οδηγεί το υγεινομικό σύστημα της χώρας σε νευρική κρίση.

Μπορεί αυτοί να νιώθουν αλώβητοι , ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο αλλά όμως μπορεί να σκοτώσουν την μητέρα και τον πατέρα τους , την γαγιά και τον παππού.

Πήραν τους δρόμους από χθες παρόλες τις εκκλήσεις , ακόμη και με τις προειδοποιήσεις για επιπτώσεις. Τις εικόνες από τα γεμάτα πάρκα και τις παραλίες της Αττικής , περάσαμε στις ουρές των διοδιων από εκδρομείς. Μόνο 14.000 οχήματα πέρασαν χθες από τα διόδια των Αφιδνών. Δηλαδή 50.000 περίπου άτομα από τα οποία βάση στατιστικής τα 500 τουλάχιστον έχουν ή μπορεί να έχουν τον ιό. Τι έκαναν λοιπόν;

Εξήγαγαν το πρόβλημα στην περιφέρεια και περιοχές καθαρές κινδυνεύουν σήμερα να γεμίσουν από κρούσματα.

Πάνε λέει στα χωριά, δηλαδή εκέι που είναι οι ευπαθείς ομάδες , τα γεροντάκια να τα αποτελειώσουν. Πάνε να κολήσουν την περιφέρια που το υγεινομικό σύστημα αδυνατεί να παρέχει ολοκληρώμενες παροχές υγείας.

Κάπως έτσι ήταν και στην Ιταλία. Δεν το πήρα στα σοβαρά.. Δείτε πριν 15 μέρες περίπου. Ίδια εικόνα με την Ελλάδα σε θανάτους και κρούσματα. Δείτε τώρα που δεν προλαβαίνουν να θάψουν τους νεκρούς.

Ο κ.Χαρδαλιάς είπε δεν είμαστε σε άσκηση ετοιμότητας, αλλά σε συνθήκες πραγματικού πολέμου. Στον πόλεμο δεν υπάρχουν ατομικά φέουδα, υπάρχει συλλογικότητα και εκτέλεση εντολών. Ούτε τίθεται θέμα ατομικών δικαιωμάτων ή ελευθεριών από την ώρα που υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας. Υπάρχει προτεραιότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές, Έλληνες και Ελληνίδες.

Τελικά όπου δεν πίπτει λόγος , πίπτει ράβδος.

Κύριε Πρωθυπουργέ μαντρώστε τους. Θέστε την χώρα υπό κατ οίκον περιορισμό. Απαγορεύστε πλήρως τις μετακινήσεις και μονάχα αυτές που είναι ανελαστικές και αναγκαίες. Κάντε το σήμερα μην πάει όλη η προσπάθεια στον άερα , όπως είπατε.

 
Σχολιάστε