Καμιά ομάδα πάνω από την Ελλάδα

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Τα καταφέρανε πάλι , να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο για τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα. 

Όλως τυχαίως την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε περιδίνηση  γύρω από την ελληνοτουρκική κρίση και ο διεθνής παράγοντας προετοιμάζει το κλίμα συνδιαχείρησης του Αιγαίου , υπό την απειλή πολέμου, το ποδόσφαιρο γίνεται το όχημα αποπροσανατολισμού της κοινωνίας και διχασμού έτσι ώστε να αδυνατίσουν τα κοινωνικά αντανακλαστικά.

Όλως τυχαίως μια διορισμένη επιτροπή , μια καταγγελία ανώνυμης εταιρίας και μια απόφαση ( που δεν είναι απόφαση) που λειτουργεί σαν ατομική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Δηλώσεις εθνικού διχασμού, θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο λένε οι ανεγκέφαλοι, θα χυθεί αίμα λένε οι χουλιγκάνοι, θα παραιτηθούμε από το κυβερνών κόμμα λένε βουλευτές, μέχρι και η κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται. Θα φτάσουμε στα άκρα λένε επίσημοι παράγοντες, φανατίζοντας τους οπαδούς ( γιατί έτσι πρέπει), έτσι ώστε να στηθεί το σκηνικό πολέμου.

Αντιδράσεις που δεν είδαμε όταν το πολιτικό σύστημα ξεπουλούσε την Μακεδονία , στους Σκοπιανούς και πέταγε στα σκουπίδια τους αγώνες του Παύλου Μελά.

Την ίδια ώρα που η χώρα είναι όμηρος δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και μετατρέπεται σε πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα, που η Τουρκία απειλεί με πολεμική σύρραξη, που αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, που οι Τούρκοι οργανώνουν εκδηλώσεις αμφισβήτησης της Θράκης στην Κομοτηνή, που οι Σκοπιανοί δηλώνουν Μακεδόνες ελέω Πρεσπών, κάποιοι επιχειρούν να προβοκάρουν εσωτερικά την εθνική συνοχή και να χωρίσουν τους Έλληνες με ψυετοδιλήμματα και κατασκευασμένες ιστορίες.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα δυο ιστορικά σωματεία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ έχουν μετατραπεί σε οχήματα εκτέλεσης ενός αρρωστημένου σχεδίου, που δεν έχει αθλητικά αίτια, αλλά επιχειρεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά στην ελληνική κοινωνία , έτσι ώστε να μεταφερθεί το ενδιαφέρον σε ανούσια και ανόητα διλήμματα. Πρέπει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες εσωτερικές συνθήκες, έτσι ώστε η χώρα σμπαραλιασμένη και καταρρακωμένη να οδηγηθεί άνευ αντιδράσεων στο τραπέζι της συνδιαλλαγής και του τεμαχισμού με την Άγκυρα.

Διόλου τυχαία την ώρα που το πολιτικό κατεστημένο ανοίγει την πόρτα της Χάγης , την ίδια ώρα κάποιοι επιχειρούν να χωρίσουν την χώρα στα δυο και να αποσπάσουν την προσοχή σε φαιδρά γεγονότα στα οποία συμμετέχουν ανυπόληπτες συστημικές γκραβούρες, με αμφιλεγόμενη δραστηριότητα.

Μετά το εθνικό έγκλημα των Πρεσπών , θα περίμενε κάποιος να υπάρχει μεγαλύτερη εμβάθυνση στην συνοχή και στην ομόνοια των Ελλήνων και να μην συντηρείτε ένα κλίμα Βορρά -Νότου που εξυπηρετεί τα σχέδια της Άγκυρας και όσων απεργάζονται την συρρίκνωση του ελληνισμού.

Μην ξεχνάμε ότι η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, καλλιεργήθηκε συστηματικά μέσα από την σύγκρουση Σέρβων και Κροατών, με επίκεντρο την διαμάχη Δυναμό Ζάγκρεμπ και Ερυθρού Αστέρα – Παρτιζάν  Βελιγραδίου. Ο φανατισμός και ο χουλιγκανισμός,  αποτελούν κύριο συστατικό για να απαξιωθεί και να καταρρακωθεί η εθνική συνείδηση, ειδικά των νέων ανθρώπων που αποτελούν τα πιο δυναμικά τμήματα των κοινωνιών.

Το ζήτημα έχει μεγάλο βάθος , δυστυχώς σε αυτό συμμετέχει η επίσημη πολιτεία, η οποία είτε ανέχεται είτε σέρνεται από αμφιλεγόμενους επιχειρηματικούς ομίλους , με ύποπτη δραστηριότητα και απροσδιόριστα κεφάλαια , τους επέτρεψε να κυριαρχήσουν σκανδαλωδώς σε βασικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, να συγκεντρώσουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους και σήμερα να απειλούν να καταστρέψουν την χώρα , για να ικανοποιήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα ή για να υλοποιήσουν ένα ευρύτερο σχέδιο απαξίωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας θέλοντας να είναι οι τοποτηρητές ακόμη και σε ένα υποδουλωμένο κράτος.

Μπορεί μια ομάδα να είναι πάνω από την Μακεδονία , από την Ιστορία και την Ελλάδα;

Μπορεί οι επιχειρηματίες Μαρινάκης και Σαββίδης να λειτουργούν ανεξέλεγκτα πάνω από τους νόμους και το κράτος;Γιατί ότι απέκτησαν στην χώρα το κέρδισαν με πλάγιους τρόπους και με χαριστικές πολιτικές αποφάσεις. Δεν πήραν ρίσκα.

Μπορεί πολιτικοί να απειλούν να τινάξουν την κυβερνητική συνοχή , για τα μάτια ενός επιχειρηματικού ομίλου;

Μπορεί να σέρνονται Υπουργοί στην αυλή επιχειρηματιών και να λειτουργούν ως εντολοδόχοι τους;

Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παίζει πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο σε μια σοβαρή κοινωνία , να υπερβαίνει το εθνικό συμφέρον και να λαμβάνει διαστάσεις εθνικής σημασίας. Αυτά συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες και σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ούτε το άθλημα είναι όπως ήταν κάποτε, που μάτωναν για την φανέλα, που είχε μια αυθεντική ομορφιά και αγνότητα. Αυτά δεν υπάρχου πια , οι Αθλητικοί Σύλλογοι έχουν μετατραπεί σε ανώνυμες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις , με μισθοφόρους και αμφιλεγόμενες διοικήσεις που κυνηγούν χρήμα και εξουσία.

Επειδή καμιά ανώνυμη εταιρία , καμιά ομάδα δεν είναι πάνω από την Ελλάδα, όσοι έχουμε σώας τας φρένας να απομονώσουμε όλους αυτούς που επιχειρούν να μετατρέψουν την χώρα σε παραγκούπολη και παραμάγαζο τους. Καμιά φανέλα κόκκινη , μαύρη ή πράσινη δεν είναι πάνω από την γαλανόλευκη. Καμιά ΠΑΕ δεν είναι πιο σημαντική από τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων , από την πορεία της χώρας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Καμιά Ομάδα Δεν Είναι Πάνω Από Την Ελλάδα

 

 

 

 

 
Σχολιάστε