Το αμερικάνικο όνειρο της παγκοσμιοποίησης γεννά δολοφόνους

Γράφει ο Αθανασιος Μπέλτσος

Σκεφτήκατε ποτέ ότι πίσω από την ναζιστική γερμανία ήταν οι ΗΠΑ; Ότι ήταν το όχημα να εγκατασταθούν στρατιωτικά στην Ευρώπη; Γιατί το γράφω αυτό;

Γιατί βλέποντας τα αμερικάνικα πρότυπα που υπερίσχυσαν στον πλανήτη έχει μετατραπεί η κοινωνία σε μια πολεμική δολοφονική μηχανή. Είτε αυτή φοράει στρατιωτική στολή παραλλαγής ,είτε ένα ξεθωριασμένο τζίν . Όπως δεν είχαν πρόβλημα να δολοφονήσουν ο Μπους ή ο Ομπάμα ή σήμερα ο Τράμπ μερικά εκατομμύρια ανθρώπους έτσι τα γίδια οι υπήκοοι τους ζουν σε μια κοινωνία που βασίζεται στο νόμο του ισχυρού , στην βία και στην δύναμη.Ο χθεσινός μακελάρης του Τέξας δεν είναι μια μοναδική περίπτωση αλλά ο κανόνας.

Το AMERICAN DREAM λοιπόν στηρίζεται στη βία. Το magnum είναι μια προέκταση του ανδρικού πέους στην αμερικανική κοινωνία.

Όπως στην βια στηρίχθηκαν όλες οι αυτοκρατορίες που θέλησαν να επιβληθούν στον υπόλοιπο κόσμο χωρίς πολιτισμικό περιεχόμενο. Από τους πολέμους με τις Σταυροφορίες, από τα εγκλήματα των αποικιοκρατών στην Αμερική που εξαφάνισαν πολιτισμούς και λαούς, από τις θηριωδίες των απολίτιστων ΟΡΚ του βορρά, μέχρι τους εγκληματίες ναζιστές και τους χασάπηδες των Βαλκανίων. Επανερχόμενοι λοιπόν στο αρχικό ερώτημα θα διαπιστώσουμε ότι οι ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν σε κάθε γωνιά της γης μέσα από πολεμικές συρράξεις. Σε Αφγανιστάν,Πακιστάν, Ιρακ, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Ευρώπη με διακύβευμα τον έλεγχο του παγκόσμιου πλούτου. Ενισχύουν προκαλούν και χρηματοδοτούν πολέμους είτε μεταξύ κρατών, είτε εμφυλίους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ισλαμικό Κράτος ISIS ξεκίνησε σαν δημιούργημα των ΗΠΑ ως αντίπαλο δέος στον Αραβικό κόσμο και στην ευρύτερη περιοχή των πετρελαϊκών οδικών αξόνων. Με επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων είχαν επιχειρηματολογήσει για την αναγκαιότητα του. Την ίδα ώρα που έχουν κηρύξει δήθεν πόλεμο στην τρομοκρατία είναι αυτοί που την υποθάλπουν και την στηρίζουν. Την ίδια ώρα που φορούν τον μανδύα του ιεραποστόλου την ίδια ώρα κρατούν και τις χατζάρες των τρομοκρατών. Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή επιβολής. Μέσα από τον τρόμο , τον φόβο , την ανασφάλεια έρχεσαι και ζητάς ένα δίχτυ προστασίας με κάθε τίμημα. Αναζητάς ένα σωτήρα να ακουμπήσεις. Σε αυτό το θεώρημα στηρίζεται το αμερικάνικο όνειρο, όπως κάθε όνειρο που εξυπηρετεί τις μονάδες που θέλουν να επιβληθούν μέσω της βίας στο σύνολο.

Γιατί υπάρχει και η πολιτισμική κυριαρχία αλλά αυτή δεν έχει εξουσία στα πρότυπα τους. Γιατί σέβεται τον άνθρωπο και τα ατομικά δικαιώματα του. Γιατί έχει άλλα πρότυπα και κατευθύνσεις.Γιατί φέρνει αγάπη, ειρήνη, συνεργασία γιατί δεν στηρίζεται στη ύλη αλλά στο πνεύμα. Το όχημα της νέας τάξης είναι η παγκοσμιοποίηση μέσα από την οποία θα δημιουργηθεί ένα μοντέλο ελέγχου διακυβέρνησης που θα καταργήσει λαούς έθνη πολιτισμούς και θα εγκατασταθεί σαν επικυρίαρχη δύναμη το αμερικάνικο λόμπι.

Μια δύναμη, ένας κόσμος μωσαϊκό, αποτελούμενο από ζόμπι.
Σχολιάστε