Μετανάστευση η βιτρίνα της παγκοσμιοποίσης και ο μύθος της Ράκετε

Με αφορμή την υπόθεση της γερμανίδας Κάρολα Ράκετε που συνελήφθει στην Ιταλία για τον εμβλισμό σκάφους της οικονομικής αστυνομίας στην Λαμπεντούζα, που έτρεξαν τα γνωστά αλληλέγγυαν μαγαζιά στη χώρα μας να υπερασπιστούν ,έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη τα ευρωπαικά κράτη να αλλάξουν πολιτικές σε σχέση με την μετανάστευση. Το παιχνίδι που έχει στηθεί από τα γεράκια της παγκοσμιοποίησης με την μεταφορά πληθυσμών και έχει επενδυθεί με τον μανδύα του ανθρωπισμού πρέπει να τελειώσει. Ο σεβασμός της εθνικής υπόστασης κάθε κράτους είναι το ίδιο σημαντικό με το ανθρωπιστικό μέρος μιας κρίσης.

Αλληλεγγύη είναι να βοηθήσεις τους λαούς στις ρίζες τους , να σταματήσουν οι συγκρούσεις, να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής.

Αλληλεγγύη είναι να στηρίξεις εκεί που ζουν , εκεί που είναι η πατρίδα τους.

Αλληλεγγύη δεν είναι να τους τσουβαλιάζεις σε ένα καραβάνι ελπίδας να τους αρμέγεις και να τους χρησιμοποιείς για να αλλοιώσεις τα ευρωπαικά κράτη και να δημιουργήσεις μια άλλη πραγματικότητα.

Όσο αφορα την περίπτωση της Κάρολα Ρέκετε , να θυμίσω ότι η πρωταθλήτρια ΜΚΟ  ERCI στην Ελλάδα που βραβεύτηκε πέρσι  από την αμερικανική πρεσβεία και το αμερικανικό λιμενικό , συνελήφθησαν πριν λίγους μήνες για παράνομη διακίνηση και εμπόριο μεταναστών. Μπορούμε να μάθουμε «εθελόντριες» σαν την Ράκετε πως επιβιώνουν και με ποιά κεφάλαια ενεργούν; Ποιός πληρώνει , πόσα πέρνουν στο κεφάλι; Ποιανών εντελές υπηρετούν; Τι κρύβετε πίσω από το αγγελικό πρόσωπο της Κάρολα;

Η κάθε χώρα δεν έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τα σύνορα της; Μπορεί η κάθε Ράκετε να επιβάλλει τους δικούς της όρους; Το κίνημα αλληλεγγύης είναι μια καλοστημένη μηχανή εμπόρων ανθρώπων, παιδικών ψυχών και οργάνων καθώς και ναρκωτικών.Οι δουλέμποροι με βιτρίνα τα δημοκρατικά κια ανθρωπιστικά ιδεώδη πλουτίζουν και διαμορφώνουν για λογαριασμό της παγκοσμιοποίησης ένα άλλο πλανήτη.
Σχολιάστε