Ανθρωποειδή και κλιματική αλλαγή- Ακραία καιρικά φαινόμενα ή μια πραγματικότητα;

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος 

Ανθρωποειδή και κλιματική αλλαγή

Εικόνες βιβλικής καταστροφής που συνήθως βλέπαμε σε άλλες χώρες είναι πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο και στη χώρα μας.Αιτία η κλιματική αλλαγή ή καλύτερα η βίαιη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση , για λογαριασμό της αχαλίνωτης επιθυμίας των παγκόσμιων κορακιών για χρήμα και εξουσία. Παρόλο που τέτοια φαινόμενα καθημερινά συγκλονίζουν τον κόσμο με απώλεια χιλιάδων ζωών και ανυπολόγιστων ζημιών ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ τύπου ΤΡΑΜΠ και κερδοσκοπικά λόμπι θέτουν τον πλανήτη σε κίνδυνο μιας και τους διακατέχει το πνεύμα της κερδοσκοπίας και της ανεξέλεγκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας με την συγκέντρωση πλούτου και δύναμης , αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Άλλωστε αυτοί δεν κινδυνεύουν ή έτσι νομίζουν από τη φύση.Παρέμβαση στη φύση για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που εκτός από ακραία φυσικά φαινόμενα έχει επιφέρει και παγκόσμιες συγκρούσεις με μετακινήσεις πληθυσμών, καθιστώντας την επιβίωση μας δυσκολότερη και εφιαλτική.

Προτού λοιπόν ταχτείτε στο πλευρό αυτών των ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ σκεφτείτε τα παιδιά σας και την ίδια σας την ζωή….εκτός και να θέλουμε να ζούμε στον κόσμο των Ζόμπι.

Ακραία καιρικά φαινόμενα ή μια πραγματικότητα;

Εικόνες σαν αυτή της Χαλκιδικής είναι πλέον μια δυσάρεστη πραγματικότητα και στη χώρα μας. Δεν μιλάμε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα αλλά για ακραία φαινόμενα με μεγάλη συχνότητα εμφάνισης που τείνουν να αλλάξουν δραματικά το κλίμα και να μεταβάλλουν τις συνθήκες ζωής μας. Οφείλουμε άμεσα να εγκλιματιστούμε σαν κοινωνία με τα νέα δεδομένα και να διαμορφώσουμε πάνω σε αυτά τον τρόπο ζωής μας λαμβάνοντας πλέον μέτρα αυτοπροστασίας και αλλάζοντας διαδικασίες πρόληψης και προστασίας. Εδώ δεν μιλάμε για ευθύνες από χειρισμούς προσώπων αλλά για αναδίπλωση και άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού , μιας και μιλάμε για πόλεμο.

Το κράτος τάχιστα οφείλει να αναπτύξει ένα νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και να καταστήσει σαφές στους πολίτες τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν από εδώ και στο εξής.Υπάρχουν εργαλεία ας τα χρησιμοποιήσουμε για την ελαχιστοποίηση ή τον περιορισμό των επιπτώσεων. Να στηρίξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να της δώσουμε την υποδομή και τα εργαλεία να αναπτύξει ισχυρές δομές άμεσης παρέμβασης αλλά κυρίως πρόληψης και προστασίας των πολιτών.

Η φύση δεν νικιέται, ας το έχουμε στο νου μας.
Σχολιάστε