Ανήκω μεν εις την Δύση ή εις την ορθόδοξη Ρωσία; Μύθοι και πραγματικότητα

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Ο βρώμικος ρόλος Αμερικάνων και Ρώσων κατά της Ελλάδας αποτυπώθηκε στο θέμα της Μακεδονίας.Μεθοδεύσεις  επί μεθοδεύσεων για να φτάσουμε στις Πρέσπες.

Μπαράζ αναγνωρίσεων των Σκοπιανών σαν Μακεδονία πριν μια 15ετία για να δημιουργηθεί κλίμα εις βάρος της Ελλάδας και ασφυκτικές πιέσεις για να πετύχουν την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Επίσημες τοποθετήσεις Αμερικανών και Ρώσων για την κομβική σημασία της συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης ,ούτε μας αγάπησαν με τα γεωτρύπανα. Τον ορυκτό πλούτο επιθυμούν και τους αγωγούς να περάσουν από τα εδάφη μας και να μετατρέψουν την χώρα σε τριτοκοσμική αποικία , κατακερματισμένων μειονοτήτων, που θα φέρουν αλλαγές στα σύνορα και στη σύνθεση του πληθυσμού. Αυτό που θα συμβεί στο Αιγαίο είναι να μετατραπεί μελλοντικά σε πλήρη ουδέτερη ζώνη πετρελαϊκών δραστηριοτήτων, ένα αντίγραφο του Περσικού κόλπου, με τον πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες  και απρόβλεπτες,τόσο για το διεθνές περιβάλλον που θα δημιουργηθεί όσο και για την καθημερινότητα της Ελλάδας σε κύρια ζητήματα ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν.Σε λίγες μέρες ο Ερντογάν παραλαμβάνει τους s400 και ο Τράμπ έσπευσε να του δώσει πράσινο φως, ανακαλύπτοντας ευθύνες του Ομπάμα. Ξεχνάμε στην Ελλάδα ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και των G20 και την Ελλάδα ΗΠΑ και Ρωσία την χρησιμοποιούν για γεωπολιτικά παιχνίδια σαν όχημα επίτευξης στρατηγικών τους επιλογών. Αυτά περί φιλελλήνων είναι παραμύθια για να τρώει κουτόχορτο ο ελληνικός λαός και να πιστεύουμε ότι έχουμε συμμάχους που θέλουν το καλό μας.Δυστυχώς η μόνιμη πολιτική της υποχωρητικότητας και της υποτέλειας έχει μεγαλώσει την όρεξη των πάντων και η χώρα σημειώνει στρατηγικές ήττες σε όλα τα μέτωπα, όπως στο θέμα των Ιμίων, των Σκοπίων , των μνημονίων, του δημόσιου χρέους , των γερμανικών αποζημιώσεων, των επενδύσεων κ.ά.

Το ανήκω μεν στη Δύση έχει μετατραπεί σε εθνική παγίδα αλλά και η Ορθόδοξη Ρωσία σε μια ψευδεπίγραφη δύναμη φιλίας και συνεργασίας. Η ανυπαρξία εθνικού σχεδίου , οι παραταξιακές παλινωδίες και οι ατέρμονες κόντρες πολιτικών φατριών έχουν οδηγήσει σε πλήρη υποχώρηση και συνεχών αρνητικών εξελίξεων σε ζωτικής σημασίας θεμάτων για τη χώρα. Έχουμε δώσει στους Αμερικάνους γη και ύδωρ. Δώσαμε βάσεις, αεροδρόμια , λιμάνια , γκριζάραμε το Αιγαίο ,δώσαμε και την Ιστορία της Μακεδονίας και τι κερδίσαμε; Δώσαμε την διαχείριση του ορυκτού πλούτου στους αμερικανικούς κολοσσούς και τι κερδίσαμε: Απολύτως τίποτα .

Κάτι γεωπολιτικά ευφυολογήματα περί άξονα Ελλάδας Ισραήλ Αιγύπτου , που δεν έχουν για την ώρα καμιά απολύτως ισχύ και επίδραση στα εθνικά θέματα.Εκτός και αν θέλουμε μελλοντικά να αναστήσουμε την Αλεξάνδρεια και να μετοικίσουμε σαν λαός στην υποσαχάριο ζώνη, αναβιώνοντας την Παλαιά Διαθήκη.

ΗΠΑ και Ρωσία μας βλέπουν σαν μια μικρή κουκίδα στην Μεσόγειο και στη Βαλκανική που την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.Είναι φανερό ότι υπολογίζουν πιο δυνατά την Τουρκία μιας και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Δύσης  με τον μουσουλμανικό κόσμο και παραμένει μια μεγάλη δύναμη με σημαντικές επιρροές και δραστηριότητες. Βλέποντας και την δική μας ενδοτικότητα αυτό πολλαπλασιάζεται και δίνει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στην τουρκική επεκτατικότητα. Η τουρκική λίρα που δήθεν καταρρέει , έχει στριμώξει στα σχοινιά την ισχυρή Ελλάδα του ευρώ. Το αφήγημα της ισχυρής Ελλάδας , μόνο αφήγημα παραμένει μιας και στην πραγματικότητα ισχύει το εντελώς αντίθετο.

Κατά τα άλλα θα οδηγηθούμε την Κυριακή στις κάλπες ακούγοντας από δεξιά και αριστερά λόγια…λόγια …λόγια.

 
Σχολιάστε