OTA VOICE
Ντουντούκα

Γιατί να επιλέξω δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση γιατί να ψηφίσω Θανάση Μπέλτσο δημοτικό σύμβουλο.

Γιατί να επιλέξω  δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση, γιατί να ψηφίσω Θανάση Μπέλτσο δημοτικό σύμβουλο.

Άρθρο του Αθανάσιου Μπέλτσου

Στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών και σε λίγες μέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε την νέα δημοτική αρχή στην πόλη μας. Καθημερινά οι δημότες δέχονται καταιγισμό μηνυμάτων και πληροφοριών για συνδυασμούς πρόσωπα και προγράμματα. Είναι θεμιτό στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας και στην αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν τα θεσμικά όργανα διοίκησης της τοπικής κοινωνίας που θα δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής  των πολιτών.

Γιατί να επιλέξω τον Γιάννη Πισιμίση, γιατί να εμπιστευτώ ένα νέο παιδί; Επειδή είναι ψηλός  ή είναι από τζάκι; Προσωπικά για πρώτη φορά στην 25ετή διαδρομή μου στα Βριλήσσια επέλεξα να συμμετέχω στα κοινά, δίπλα σε ένα άνθρωπο που θεωρώ ότι μπορώ να εμπιστευτώ για να αλλάξουμε την πόλη μας .

Ο Γιάννης Πισιμίσης είναι η πεμπτουσία του αυτοδιοικητικού, που δεν χωρίζει του δημότες ανάλογα με τις πολιτικές  τους αναφορές , που δεν επιλέγει πρόσωπα με παλαιοκομματικές λογικές και κριτήρια, που δεν διαιρεί και δεν διχάζει. Για μένα αυτό υπήρξε η αρχική αιτία να ενεργοποιηθώ δίπλα του. Αρκετά ταλανιζόμαστε από τις παθογένειες ενός συστήματος που αντιγράφει πιστά την κεντρική πολιτική σκηνή και που φρενάρει την ομαλή και ανοδική πορεία της πόλης μας αλλά και που εγκλωβίζει ανθρώπους και κοινωνικές δυνάμεις.

Ο Γιάννης Πισιμίσης δεν λειτουργεί με όρους συστημικούς, δεν αποφασίζει σαν κλειστό κλάμπ συμφερόντων , δεν φοβάται να δει κατάματα την αλήθεια και να μιλήσει πέρα από κοινά στερεότυπα και πολιτικαντισμούς. Δεν προσπαθεί να υφαρπάξει την εμπιστοσύνη και την ψήφο μας με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με εκβιαστικά διλήμματα, σέβεται την πολιτική καταβολή του καθενός από εμάς και είναι  ευθύς και άμεσος με τους πολίτες.

Ο Γιάννης Πισιμίσης είναι αυτοδημιούργητος , δεν χρησιμοποίησε ποτέ την πολιτική του ατζέντα για να αποκατασταθεί  επαγγελματικά  μάχεται στην ελεύθερη αγορά με την δική του οικογενειακή επιχείρηση και στην 8χρονη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο έδειξε ήθος , αξιοπρέπεια και ήταν επικριτικός ακόμη και με τους δικούς του όταν θεωρούσε ότι έπρεπε να κάνει για το καλό της πόλης.

Ο Γιάννης Πισιμίσης έδωσε στη Νέα Πνοή όραμα, άκουσε συζήτησε και σχεδίασε μαζί μας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει πρωταρχικό στόχο την δημιουργία μιας σύγχρονης και ανθρώπινης πόλης με σεβασμό στη φυσιογνωμία της και στους δημότες που επέλεξαν να ζουν με τις οικογένειες τους.

Ο Γιάννης Πισιμίσης κατάφερε να ανανεώσει την Νέα Πνοή με ικανά και έμπειρα στελέχη , ενεργούς πολίτες με νέες ιδέες και όρεξη για προσφορά. Κατάφερε να ενώσει ανθρώπους με διαφορετικά σημεία εκκίνησης και να δημιουργήσει ένα σχήμα δυναμικό με υγιείς  χαρακτήρες  χωρίς προίκες αλλά με προσόντα.

Για αυτό προσωπικά δεν δίστασα να κάνω το προσωπικό άλμα και να σταθώ στο πλευρό του.

Γιατί όμως ο δημότης των Βριλησσίων να επιλέξει τον Θανάση Μπέλτσο για δημοτικό σύμβουλο;

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στον συνδυασμό Νέα Πνοή έχουμε πολλά ισότιμα και ικανά στελέχη που ο καθένας μπορεί να δώσει τα μέγιστα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων και πάνω από όλα αγωνιζόμαστε για το σύνολο και την νίκη του συνδυασμού της Νέας Πνοής για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας.

Όμως έχω την υποχρέωση μιας και διεκδικώ την στήριξη σας , να εξηγήσω για ποιο λόγο πρέπει να με εμπιστευτούν οι δημότες και πως εγώ μπορώ να συμβάλλω την επόμενη μέρα μέσα από το δημοτικό συμβούλιο στην ανόρθωση του δήμου μας. Διαπιστευτήρια δεν είναι οι σχέσεις μου με επώνυμους αλλά η επώνυμη πορεία μου.

Δραστηριοποιούμαι από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια έντονα μιας και έζησα σε μια άκρως πολιτικοποιημένη εποχή και μέσα από την έντονη δράση μου απέκτησα εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες. Ξέρω πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και πως μπορεί ένα σχήμα να λειτουργήσει αποτελεσματικά ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και συντεχνιακές αντιλήψεις που επιβάλουν μικρά αλλά ισχυρά συμφέροντα.

Στην πολιτική και επαγγελματική μου διαδρομή έμαθα να δίνω μάχες και να βγαίνω νικητής.Έμαθα όμως να λειτουργώ με αξιακούς κώδικες και να μην θυσιάζω στο βωμό της ματαιοδοξίας τις αρχές και τις αξίες που με προσδιορίζουν ως ενεργό πολίτη , ως πατριώτη και ως δημοκράτη.Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν συμβιβάζομαι , δεν υποκύπτω σε διλήμματα και εκβιασμούς , δεν εξαγοράζομαι και δεν πουλάω ιδέες και ανθρώπους για να ικανοποιήσω το εγώ μου.

Άλλωστε η πορεία μου στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι καθρέπτης και η εναντίωση μου σε λογικές που αντιστρατεύτηκαν τα ιδεολογικά μου πιστεύω  είναι γνωστές. Ποτέ δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να κάνω πίσω σε ζητήματα αρχών για να κερδίσω εξουσία και χρήμα.

Έμαθα όμως και κάτι πολύ σημαντικό που με χαρακτηρίζει. Να εμπιστεύομαι ανθρώπους και συνεργάτες και να συνεργάζομαι για την επίτευξη κοινών στόχων. Να παραβλέπω προσωπικές επιδιώξεις, να μην επιτρέπω έριδες και να παλεύω από κοινού ακόμη και με αυτούς που είναι απέναντι μου. Έτσι μπορώ την επόμενη μέρα να συνεργαστώ με κάθε υγιή αυτοδιοικητική και κοινωνική δύναμη της πόλης μας. Είναι άλλωστε το ζητούμενο με το νέο εκλογικό σύστημα που απαιτεί συνεργασίες για να υπάρξουν πλειοψηφίες.

Θα πρέπει επίσης να ξέρεις ότι είμαι αληθινός και δεν κάνω στρογγυλοποιήσεις. Όπως επίσης θα παλέψω να υλοποιηθούν άμεσα και στο ακέραιο όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας ακόμη και αν χρειαστεί να τα βάλω και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Τέλος η ενασχόληση μου με τα αυτοδιοικητικά της πόλης δεν έχει κανένα προσωπικό διακύβευμα, δεν αποσκοπεί σε καρέκλες ,απολαβές και επαγγελματική αποκατάσταση γιατί μέχρι σήμερα στη ζωή μου απέδειξα ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα ως εφαλτήριο πολιτικής και οικονομικής ανέλιξης την δράση μου. Όταν χρειάστηκε για θέματα αρχών, εθνικής ταυτότητας και ηθικής συγκρούστηκα και παραιτήθηκα ακόμη και με επαγγελματικές συνέπειες. Ουδέποτε αντάλλαξα με θώκους και καρέκλες την ψυχή μου αν και είχα  πολλές ευκαιρίες από τις συστημικές σειρήνες. Έτσι μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και να κοιτώ στα μάτια τα παιδιά μου και τον καθένα από εσάς.

Πάνω από όλα πρέπει να ξέρεις ότι αγαπώ την πόλη μου ήταν συνειδητή επιλογή το 1995 να εγκατασταθούμε οικογενειακά εδώ  και μου αρέσει  η διαδρομή  προς τον στόχο , η πορεία για την επίτευξη του.

Σε αυτή την αυτοδιοικητική μάχη σε καλώ να είμαστε μαζί , να αγωνιστούμε αληθινά χωρίς υστεροβουλίες , χωρίς κλισέ αλλά με αυθεντικότητα , καθαρό λόγο και ανοιχτά μυαλά.

Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον που μας αξίζει.

Να ξέρεις ότι μπορείς να μας εμπιστευτείς  όπως και εγώ εμπιστεύτηκα τον Γιάννη Πισιμίση να ανατρέψουμε μια λογική μετριότητας και μιζέριας.

Στις 26 Μαΐου ξέρεις ότι έχεις επιλογή νίκης!!! 

ΥΓ. Είμαι περήφανος για όσα έκανα μέχρι σήμερα στη ζωή μου και για τους διαρκείς αγώνες που έδωσα για την Δημοκρατία, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Τώρα από ένα διαφορετικό κοινωνικό μετερίζι δηλώνω παρών. Γιατί τις μάχες τις δίνουν και τις κερδίζουν οι παρόντες….

 

 

Σχετικά Άρθρα

Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε στρατόπεδα και πρόσωπα, αλλά στην Ιστορία

otavoice

Φαβέλες και φανέλες, γιάφκες και εγκληματικές οργανώσεις

otavoice

Η υποκρισία των ΜΜΕ και η εκπόρνευση της κοινωνίας

otavoice

Μαυραγορίτες πετρελαίου, αισχροκέρδεια και ρωμαϊκές γαλέρες

otavoice

Στον παιδεραστή αξίζει μόνο η θανατική ποινή

otavoice

Σαν Έλληνας ζητώ συγνώμη για αυτή την άθλια φωτογραφία

otavoice