OTA VOICE
Ντουντούκα

Μυστικά γκάλοπ ή fake news;

Γράφει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Την ώρα που όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών προσώπων που στηρίζονται από την αντιπολίτευση και αδύναμη παρουσία των κυβερνητικών επιλογών επιχειρείτε δια της μεθόδου των διαρροών “κρυφών” δημοσκοπήσεων να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Κουμουνδούρου.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα  για το Δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται να έχει ποσοστά που αγγίζουν το 40% και στην περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης να προσεγγίζει το 35% με Ηλιόπουλο και Δούρου αντίστοιχα να καταγράφουν χαμηλά ποσοστά αλλά και στη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος  Τζιτζικώστας θεωρείτε το απόλυτο φαβορί στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την τριάδα Ταχιάου-Ορφανού- Ψωμιάδη να αποσπά σημαντικά ποσοστά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η εκλεκτή του Μαξίμου κα. Νοτοπούλου κινείται σε μονοψήφια νούμερα που την φέρνουν εκτός δεύτερου γύρου των εκλογών.

Σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση το κυβερνητικό στρατόπεδο μην έχοντας στα χέρια του δημοσκοπήσεις που ευνοούν το αφήγημα του -αν είχε θα τις δημοσιοποιούσε- επιχειρεί με διαρροή “μυστικών” δημοσκοπήσεων μέσα από φιλικά μέσα ενημέρωσης να δημιουργήσει σύγχυση και να δείξει ότι οι επιλογές του κερδίζουν σημαντικό έδαφος και θα πρωταγωνιστήσουν.

Βέβαια οι ίδιοι κύκλοι κατηγορούν συνεχώς την αντιπολίτευση για κατασκευή ειδήσεων με fake news ενώ η πρακτική τους αυτή δεν απέχει διόλου από την μεθοδολογία που καταγγέλλουν. Η ανάγκη να “κατασκευάσουν” τον μύθο των κρυφών δημοσκοπήσεων είναι δείγμα αδυναμίας και έμμεσης αποδοχής της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στην κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αυτό δεν φαίνεται να μπορεί να αντιστραφεί μιας και οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και πιθανά και με τις εθνικές εκλογές οπότε έχουν πάρει κομματικό χαρακτήρα και θα αποτελέσουν αφορμή διαμαρτυρίας των πολιτών για τις επιλογές με επίκεντρο την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για την συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων παρόλο που θεωρητικά είμαστε πλέον εκτός αυτών.

Είναι γεγονός ότι αν δεν υπάρξουν δημοσκοπήσεις που θα αποτυπώνουν αυτό που επικαλούνται σήμερα κύκλοι του Μαξίμου με ονοματεπώνυμο δύσκολα θα μπορέσει να γίνει πιστευτή μια τέτοια εικόνα και το αποτέλεσμα ίσως να είναι το αντίθετο από αυτό που επιδιώκεται μιας και μόνο σε ένα σκληρό κομματικό πυρήνα μπορεί να βρει ευήκοα ώτα.

Σε κάθε περίπτωση με δεδομένο το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ρευστή η στρατηγική και τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν και να επιχειρηθεί μέσα από τις ταυτόχρονες τετραπλές εκλογές, να δημιουργηθεί κλίμα αποσυσπείρωσης με στόχο να περιοριστεί η εκλογική ήττα που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και φαίνεται στις εμφανίσεις που πραγματοποιούν τα κυβερνητικά στελέχη κυρίως στην επαρχία από την μικρή συμμετοχή του κόσμου και από τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice

Εμπαίζουν κυβέρνηση και ακτοπλόοι το επιβατικό κοινό

otavoice

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη χάνει την ταυτότητα της

otavoice