Η σύνθεση και η συνεργασία δεν υπηρετούνται με εκβιαστικά διλήμματα

Σχολιάζει ο Θανάσης Μπέλτσος

Μόλις ήρθε στα χέρια μου μια επιστολή του Αργύρη Ντινόπουλου υποψήφιου Δημάρχου με την οποία απευθύνεται στους Νεοδημοκράτες της πόλης των Βριλησσίων και προσπαθεί με διχαστικό και εκβιαστικό λόγο να σηκώσει κομματικές προμετωπίδες συμφερόντων.

Έχει κάθε δικαίωμα να απευθύνει σε κάθε πολίτη της πόλης μας κάλεσμα , δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να οικειοποιείται καμιά δημοτική παράταξη στα Βριλήσσια.Να του θυμίσω λοιπόν ότι το 2002 όταν ιδρύθηκε η Νέα Πνοή ήμουν και εγώ εκεί (στο υπόγειο της Αναλήψεως) και ο συνδυασμός συγκροτήθηκε από ανθρώπους, δεν το δημιούργησε καμιά μονάδα. Εσύ κύριε Ντινόπουλε έτυχε να είσαι αυτός που μπήκε μπροστά ως ένας αναγνωρίσιμος κρίκος λόγω μίντια και όχι λόγω αυτοδιοικητικών ικανοτήτων. Κάποιοι μάλιστα εκείνη την εποχή σε θεωρούσαν ουρανοκατέβατο.

Για να δημιουργηθεί η Νέα Πνοή συνέπλευσαν πολλοί παράγοντες της πόλης.Μην μεταφέρεις λοιπόν δημόσια μια στρεβλή εικόνα γιατί όλοι γνωρίζουμε και δεν εκλέχθηκες δήμαρχος μόνος σου αλλά συνέβαλαν καταλυτικά πρόσωπα που σήμερα λασπολογείς. Το 2006 εσύ εγκατέλειψες την Νέα Πνοή και την πόλη για τα βουλευτικά έδρανα.

Αντιλαμβάνομαι τον πανικό σου , λόγω εκλογικής αδυναμίας που καθημερινά διευρύνεται και προσπαθείς να εκβιάσεις τους δημότες πολιτικά λασπολογόντας κατά συμπολιτών σου που τους κολλάς την ταμπέλα του αντάρτη , λες και εσύ μας προέκυψες υποψήφιος δήμαρχος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Έχεις λοιπόν κάθε δικαίωμα να απευθύνεσαι σε Νεοδημοκράτες , δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να προσπαθείς να τους διχάσεις γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς κλίμα όξυνσης με αρνητικά αποτελέσματα. Δεν είμαι ούτε στέλεχος, ούτε οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ως παρατηρητής με μια μακρόχρονη πολιτική εμπειρία αντιλαμβάνομαι ότι ουδόλως σε απασχολεί αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές μιας και προτάσεις το δικό σου ατομικό συμφέρον δημιουργώντας ένα κλίμα όξυνσης και αντιπαράθεσης που οδηγεί σε αποσυσπείρωση των Νεοδημοκρατών στα Βριλήσσια.

Προσωπικά μιας και δεν έχω μάθει να κρύβομαι αυτό δεν με ενδιαφέρει δικό σας πρόβλημα , αλλά δεν μπορεί να βγαίνεις θεατρικά και να αυτοπαρουσιάζεσαι ως η νομιμότητα στα Βριλήσσια.Επειδή υπήρξα σε αυτό το χώρο και ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις ,δεν είσαι εσύ μόνο η Νέα Δημοκρατία στα Βριλήσσια, ούτε το περιβάλλον σου και δεν έχετε καμιά αποκλειστικότητα …..άλλοι έτρεχαν και τρέχουν και μάλιστα σε εξέλεγαν βουλευτή.Αν πραγματικά σε ενδιέφερε η πόλη θα αναδείκνυες αυτοδιοικητικά προτάγματα και δεν θα επεδίωκες να χωρίσεις την πόλη σε παλαιοκομματικά στρατόπεδα που εξυπηρετούν την δική σου λογική.

Με αυτή τη νοοτροπία δεν δικαιούσαι να ηγηθείς στην πόλη μας.Η επόμενη μέρα απαιτεί σύνθεση, δεν απαιτεί διχασμό και απαξίωση πολιτών. Αν βρεθήκαμε όλοι εμείς δίπλα στο Γιάννη Πισιμίση βρεθήκαμε για αυτό το λόγο, γιατί δεν θέλουμε να είμαστε εκπρόσωποι πολιτικών φορέων αλλά εκπρόσωποι των δημοτών για την πόλης μας. Καταλάβε ότι υπάρχει η κάλπη της αυτοδιοίκησης και η κάλπη των εθνικών εκλογών. Υπάρχει η πόλη μας, υπάρχει η ζωή μας
Σχολιάστε