Σαν να μην πέρασε μια μέρα… από το χθες

Σχολιάζει ο Θανάσης Μπέλτσος

Ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός. Εγώ ποιον να πιστέψω… Ο υπουργός εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δηλώνει ότι η αριστερά δεν δίνει χρίσματα, υπερασπιζόμενος τον Κλεισθένη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργός του νόμου Πάνος Σκουρλέτης μοιράζει χρίσματα σε Μπελαβίλα και Νοτοπούλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πριν ένα μήνα από την Κορινθία με έμφαση ότι δεν θα δώσουν κανένα χρίσμα σε  δήμους, γιατί πιστεύουν στην ελεύθερη έκφραση των τοπικών κοινωνιών, αλλά συγχρόνως ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης μοιράζει χρυσόβουλα σε όλη την Ελλάδα. Μάλλον εμείς ως πολίτες κάτι δεν κάνουμε καλά για να μας δουλεύει τόσο ωμά και απροκάλυπτα το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Προφανώς και μας έχουν βρει μπόσικους και μας κοροϊδεύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο, αφού πιστεύουν ότι μπορούν επικοινωνιακά να χτίζουν αφηγήματα, αλλά στις πράξεις να τα γκρεμίζουν χωρίς επιπτώσεις. Αν η αξιοπιστία και η συνέπεια είναι είδος πολυτελείας είναι πλήρως αντιληπτό γιατί η χώρα επί δεκαετίες ταλαιπωρείτε και βρίσκεται στο περιθώριο.

Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται εγκλωβισμένη σε κομματικά και συντεχνιακά μονοπάτια και δεν μπορεί να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.Θα μπορούσαν εξαρχής να μην εξαγγέλλουν μεγαλόστομες υποσχέσεις και ιδεολογήματα περί δημοκρατίας και συμμετοχικής διαδικασίας των πολιτών αλλά φαίνεται ότι δεν απασχολεί κανένα η εικόνα που αποκομίζουν οι πολίτες μιας και η λογική χειραγώγησης της μάζας είναι το πραγματικό συστημικό αφήγημα για να διαιωνίζεται μια αρρωστημένη κατάσταση στην πολιτική ζωή του τόπου. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εποχή του Γκόρτσου και του Σκούταρη, από την εποχή του Μαυρογιαλούρου και του Ψευτοθόδωρου.

Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

 

 
Σχολιάστε