OTA VOICE
Ντουντούκα

Θολό το αυτοδιοικητικό τοπίο στο Χαλάνδρι

Σχολιάζει ο Θανάσης Μπέλτσος

Το Χαλάνδρι είναι ένας από τους πιο αμφίροπους δήμους που στο παρελθόν έχουν δώσει εκλογικά θρίλερ και κατά παράδοση οι πολιτικές “συγκρούσεις” είχαν έντονες συγκινήσεις και ανατροπές.

Σε αυτή την δημοτική περίοδο , είχαμε μια επεισοδιακή θητεία του νυν Δημάρχου με αποτέλεσμα να έχει απωλέσει σημαντικό αριθμό δημοτικών συμβούλων του και να χάνει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσο, γεγονός που επικύρωσε πρόσφατα η γενική συνέλευση της Τοπικής ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση. Ο τρόπος επιλογής-επιβολής του επί χρόνια μέλους τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Συμεών Ρούσσου, προφανώς δυσαρέστησε κάποιους , οι οποίοι με το τέλος της συνεδρίασης, δήλωσαν και την παραίτησή τους από την Τοπική Οργάνωση. Αγνωστο πώς θα ονομάζεται πλέον το ψηφοδέλτιο, δεδομένου ότι από τον συνδυασμό όπως αυτός είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έχει αποχωρήσει σύσσωμη η ομάδα της ΛΑΕ (10 σύμβουλοι), ενώ έχουν γίνει και αρκετές ανεξαρτητοποιήσεις.

Το ΚΚΕ κατά πάσα πιθανότητα θα επαναλάβει την παλιά, δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή της επιλογής της Λούλας Καρατζά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία φέρνει σταθερά καλά αποτελέσματα, χάρη τόσο στην εμπειρία της όσο και στην προσωπική σχέση που έχει αναπτύξει με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι.

Στην Νέα Δημοκρατία δεν θα αποτελέσει έκπληξη, η κάθοδος στις ερχόμενες εκλογές του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει αναδειχθεί «αντικαταστάτης» του , αν και έχουν δηλώσει την πρόθεση τους ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Κόλλιας στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά που όμως αν δεν πάρει το επίσημο χρίσμα δεν φέρεται διατεθιμένος να εκτεθεί και ο απόστρατος Βάσιος Παναγιώτης τ. Αντιδήμαρχος της περιόδου Γρ. Ζαφειρόπουλου που οι πληροφορίες τον φέρνουν αποφασισμένο να κατέλθει με ή χωρίς στήριξη. Ωστόσο, η Πειραιώς δεν φαίνεται να έχει λάβει, ακόμη, οριστική απόφαση και ίσως στη συγκεκριμένη περιοχή να μην εμπλακεί ενεργά.

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ πιο μπερδεμένη φαίνεται η κατάσταση στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αφού οι δύο υποψήφιοι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, Στάθης Ανδρεόπουλος και Γιώργος Θωμάς δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει εάν θα επιδιώξουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο και για την ώρα δηλώνουν απλά παρών. Εκτός από τους δυο τους κι άλλα ονόματα έχουν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ο νυν δημοτικός σύμβουλος, Νικόλαος Πράσσος, ο οποίος κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία του στα κοινά τα τελευταία χρόνια, μέσω της αδιάλειπτης ενασχόλησής του με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Ψηφοδέλτιο δεν αποκλείεται να συγκροτήσουν και οι παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του νυν δημάρχου, με την στήριξη της ΛΑΕ μιας και η απλή αναλογική τους δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν λόγο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να καθορίσουν πλειοψηφίες.

Ερωτηματικό αποτελεί για την ώρα αν ο Άγγελος Νταβίας, νυν δημοτικός σύμβουλος που είχε ηγηθεί της δημοτικής κίνησης “Χαλάνδρι Αλάζουμε Πορεία” καταφέρει να συγκροτήσει ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο .

Σχετικά Άρθρα

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice

Εμπαίζουν κυβέρνηση και ακτοπλόοι το επιβατικό κοινό

otavoice

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη χάνει την ταυτότητα της

otavoice