OTA VOICE
Παραπόνα

Αποκαρδιωτική η εικόνα του Δημοτικού Κήπου στη Δράμα μετά την Ονειρούπολη

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, τα λαμπάκια έσβησαν και αμέσως… αποκαλύφτηκε η αποκαρδιωτική που παρουσιάζει ο Δημοτικός Κήπος της Δράμας δυο και πλέον μήνες μετά την διοργάνωση της Ονειρούπολης η οποία φιλοξενήθηκε στον ίδιο χώρο.

Οι κατασκευές της Ονειρούπολης απομακρύνθηκαν αλλά δεν προχώρησε η αποκατάσταση του χώρου, που παρουσιάζει εικόνα “οργωμένου χωραφιού” στο κέντρο της πόλης. Παρότι είναι γνωστή η αδυναμία της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου σε επίπεδο επάρκειας προσωπικού, όπως τονίζουν αρκετοί κάτοικοι αλλά και το xronikadramas.gr, γενικότερη εκτίμηση είναι ότι θα έπρεπε να υπάρξουν παρεμβάσεις αποκατάστασης στις οποίες κανείς δεν θα αρνούνταν να ανταποκριθεί.

Πρόκειται ουσιαστικά για το κεντρικότερο σημείο της πόλης και είναι από τις πρώτες εικόνες που αντικρίζουν οι επισκέπτες της. Κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να θεωρήσει κανείς ότι η κατάσταση που παρουσιάζει μπορεί να θεωρηθεί ως δευτερεύουσας σημασίας για την όποια τοπική αρχή.

Κοινή εκτίμηση των πολιτών που αντικρίζουν την συγκεκριμένη εικόνα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την διοίκηση του Δήμου ώστε να επανέλθει η χλωρίδα και τα άνθη του Δημοτικού Κήπου στην γνώριμη αν όχι σε καλύτερη κατάσταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η εικόνα της αργής αποκατάστασης του Δημοτικού Κήπου δεν παρατηρείται για πρώτη φορά και βέβαια σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να επιρρίψει ευθύνες σε οποιονδήποτε για άλλους λόγους. Επίσης σαφώς και δεν ευθύνεται ο θεσμός της Ονειρούπολης για την αργοπορία της αποκατάστασης του τοπίου που ακολουθεί μετά το κλείσιμο της διοργάνωσης κάθε φορά.

Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν αποκατάσταση του τοπίου όχι μόνο από πλευράς αισθητικής του χώρου αλλά και από πλευράς σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Δημοτικού Κήπου.

Το χειρότερο πάντως δεν είναι τόσο οι αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης στην εικόνα που παρουσιάζεται όσο των επισκεπτών που αποκομίζουν λανθασμένες εντυπώσεις και πάντως πολύ μακριά από την εικόνα που τους έχουν περιγράψει για την πόλη και τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει.

Η άμεση αποκατάσταση του Δημοτικού Κήπου επιβάλλεται και αυτό δεν είναι αποτελεί πράξη σεβασμού μόνο προς το περιβάλλον και το μικροκλίμα της περιοχής αλλά και προς την ιστορία του χαρακτηριστικότερου σημείου της πόλης μας.

Σχετικά Άρθρα

Βριλήσσια: Εγκατέστησαν σύστημα υπογειοποιημένων κάδων σε ποδηλατόδρομο

otavoice

Εγκληματική Δομή μεταναστών στον Έβρο- Δήμαρχος Ορεστιάδας “Κυβερνητική ανακολουθία…θα μάθουν τι σημαίνει Θράκη”

otavoice

Δήμος Δ. Λέσβου: Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών για το προσωπικό του Δήμου που φυλλοροεί

otavoice

Μήνυση Δημάρχου Δέλτα για τη συσσώρευση ογκωδών απορριμμάτων περιμετρικά του οικισμού «Αγία Σοφία»

otavoice

Εν αγνοία του Δήμου η μεταφορά μεταναστών σε πρώην ξενοδοχείο στο Μοσχάτο

otavoice

Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών σε Ζέρβα: «Εθνικά επιζήμια η απόφαση για τη βίλα Πετρίδη»

otavoice