Καταγγελίες για παρανομίες στην Ονειρούπολη της Δράμας

Καταγγελία του Παναγιώτη Γεωργιάδη από τη Δράμα.
Στη Δράμα, ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται η Χριστουγεννιάτικη γιορτή “Ονειρούπολη” κάθε αρχές του Δεκέμβρη και για ένα μήνα. Είναι το πρώτο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ελλάδα που απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά, μεγάλους αλλά καιπολύ” μεγάλους.. Τα παιδιά χαίρονται, οι μεγάλοι πληρώνουν και οι “πολύ μεγάλοι” εισπράττουν.. Την διοργάνωση αυτήν έχει επωμισθεί, εκ’ του ρόλου της, η ΔΕΚΠΟΤΑ (Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας). Ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου της Δράμας στο οποίο είχα την “τύχη” ή “ατυχία” να συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο τα έτη 2014 – 2017. Από αυτή μου την εμπλοκή, συν την συμμετοχή μου στην διοργάνωση δύο φορές με τοπικούς συλλόγους της πόλης, διαπίστωσα σωρό παρατυπιών, ανομιών, παρανομιών και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από την επιχείρηση για την διοργάνωση και έκτοτε και για την ίδια την επιχείρηση.
Τον Δεκέμβριο του 2016 παρέλαβα στην οικία μου ανώνυμη καταγγελία για τα όσα παράνομα ελάμβαναν χώρα στην διοργάνωση εκείνη και ως όφειλα την κατέθεσα ως μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Οικίσκοι επαγγελματικοί που συμμετείχαν “αόρατοι” και δίχως τις νόμιμες προβλεπόμενες άδειες ήταν μια «συνήθης» διαδικασία υπέρ των ημετέρων, ένα Τελεφερίκ που στήθηκε σε δύο Πλατάνια – κατά τα πρότυπα της “Ρόδας της Αθήνας” – μόνον και μόνον για να πλουτίσουν κάποιοι μη υπολογίζοντας τις αθώες παιδικές ψυχές που κινδύνευαν και άλλα πολλά. Επ’ αφορμής αυτής της υπόθεσης και πριν την προσφυγή μου στον Άρειο Πάγο έπρεπε να κάμω την δέουσα έρευνα για να διαπιστώσω τι πραγματικά συμβαίνει.. το Χάος ! Οι αρχές δεν παρενέβησαν τότε στη Δράμα, όπως την Αθήνα, με την διαδικασία της“αυτοφώρου διαδικασίας” και ενάμιση έτος και πλέον μετά δεν έχω ακόμα κληθεί να καταθέσω για την υπόθεση αυτήν. Να δώσω βρε αδερφέ τα στοιχεία που συνέλεξα.. Να βάλουμε την Εκδήλωση στη σωστή της βάση, να γίνει επιτέλους μια νόμιμη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Να δούμε γιατί κάθε χρόνο στοιχίζει όσο στοιχίζει και που βρίσκονται τα υλικά που αγοράσαμε εκατομμύρια ευρώ τόσα χρόνια. Εμπλεκόμενες κανονικά αρχές όπως το Δασαρχείο Δράμας, η δημοτική αστυνομία, η αστυνομία, ο Δήμος Δράμας κ.α. για ένα μήνα στην Δράμα κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου.
Εικονικά Τιμολόγια ως προς τον εκδότη για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μια εκδήλωση που στοιχίζει κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο ευρώ αλλά με προϋπολογισμό κατώτερο, μια επιχείρηση που δεν έχει κάνει ποτέ “Απολογισμό”για την εκδήλωση (Ονειρούπολη) και τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει κάνει“Ισολογισμό” ! Πάραυτα, χρηματοδοτείται με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δράμας (?) κάθε φορά εν’ όψει της Ονειρούπολης.. που σημαίνει ότι οι ευθύνες και οι όποιοι καταλογισμοί κανονικά φτάνουν πιο ψηλά.
Πάλι, ο Επίτροπος Ελεγκτής νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Δράμα σε έλεγχο που διενήργησε για το έτος 2015 στην ΔΕΚΠΟΤΑ ύστερα από εντολή της Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατόπιν ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων βουλευτή Δράμας για την περίφημη «Μπάλα της Ονειρούπολης» – Φωτεινή Πύλη, προχώρησε σε καταλογισμούς υπέρογκων ποσών σε υπαλλήλους και τον πρώην Πρόεδρο της επιχείρησης (https://www.dramini.gr/katalogismos-dapanon-chiliadon-evro-ston-proin-proedro-ke-se-ypallilous-dekpota-dimou-dramas-apo-ton-epitropo/). Μεταξύ αυτών ένα ποσό περίπου 33 χιλιάδων ευρώ αφορούσε τιμολόγια – δαπάνες της «Ονειρούπολης 2014 – 2015» η οποία όμως, κατά θαυμαστό τρόπο, δεν διοργανώθηκε από την «διοργανώτρια Αρχή – ΔΕΚΠΟΤΑ» αλλά από «αλλού».. (βλ. καταγγελίες πρ. Προέδρου για «εξωθεσμικούς» https://www.dramini.gr/%CE%B3-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%AE%CE%BB-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B8%CE%B5%CF%83/).. άρα, το ποσό αυτό κακώς καταλογίσθηκε στους υπαλλήλους και πρέπει να αναζητηθούν οι «πραγματικοί διοργανωτές» της εν’ λόγω εκδήλωσης για το έτος 2014 – 2015 !
Από την προσφυγή μου στον Άρειο Πάγο και μετά αρχίζει ένας Γολγοθάς, ένας εφιάλτης, με αρχές διαπλεκόμενες που διαρκώς βάζουν τείχη προστασίας στην ανομία. Που “τσιμπούν σα τα φίδια τον αδύναμο”.. Ταυτόχρονα, ιδιώτες (οι μικροί) περνούν μια συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου αδειοδοτηθούν από το δημοτικό συμβούλιο Δράμας για την κατάληψη χώρου στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.. ω, του θαύματος δεν τηρείται η ίδια διαδικασία και για τα Παιχνίδια – Λούνα Παρκ.. Εξαιρούνται ρητώς από τη νομοθεσία τα Λούνα Πάρκ; Προφανώς όχι ! Δυστυχώς, στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη αργεί.. ευτυχώς που υπάρχει και ο θεσμός του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.
Ήδη, εδώ και μερικές ημέρες, πάλι, κάποια από τα παιχνίδια αυτά καταλαμβάνουν το χώρο στο δημοτικό κήπο – με ο Θεός ξέρει ποιες “συμφωνίες” και “απ’ ευθείας αναθέσεις” και ποιανού τη «διαβεβαίωση» – αναμένοντας μέρες μετά την αδειοδότησή τους από το δημοτικό συμβούλιο Δράμας.. που είναι άραγε η δημοτική αστυνομία που κόβει αφειδώς κλήσεις σε άλλες περιπτώσεις; που η ευαίσθητη δικαιοσύνη στις καταλήψεις των μαθητών αλλά αόμματη και κουφή στην κατάληψη δημόσιου χώρου; που το “κράτος” σας κύριοι; πως μπορείτε, με τι θάρρετα και θράσος να καταπίνετε την κάμηλο και να διυλίζετε τον κώνωπα; ..και πως ισχύει ο “νόμος” για τον ξυπόλητο πολίτη όταν δεν εφαρμόζεται για το ίδιο το κράτος;
Στην πόλη πια κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.. αρχές κάνουν ότι δεν βλέπουν.. δεν συμμετέχουν στην κοινωνία.. θα ήταν πολύ “νόστιμο” να στήσουν, όπως ήδη κάμνουν, τα παιχνίδια τους οι “αιωνόβιοι” αυτοί «παιχνιδιάρηδες» και τελικά το δημοτικό συμβούλιο να μην τους αδειοδοτήσει.. τότε, τι άραγε;
Κι επειδή κάποιοι ενδεχομένως με κατηγορήσουν ότι βάλλω εναντίον της εκδήλωσης  δυστυχώς, για εσάς κύριοι, η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι “αλα καρτ”.
Ο Θεός τους φύλαξε και δεν είχαμε ατύχημα ή δυστύχημα τότε (2016) με τοΤελεφερίκ.. κι ο Μαμμωνάς τους φυλάει όσο η Δικαιοσύνη παραμένει – κυριολεκτικά – “κουφή και τυφλή”.
Άραγε, ο Άρειος Πάγος ακούει;

*Το κείμενο είναι του Παναγιώτη Γεωργιάδη και δημοσιεύτηκε στο antartisgr.blogspot.com.
Σχολιάστε