«Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ»

Ο Ηλίας Κακλαμάνης, δημιουργός του έργου «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ», μιλά αποκλειστικά στο OTAVOICE.GR και την Λία Τσεκούρα.

Ένα ιστορικό έργο του Ηλία Κακλαμάνη παρουσιάζεται στο Θέατρο «Στούντιο Κυψέλης» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.

Ο δημιουργός του έργου Ηλίας Κακλαμάνης μοιράζεται μαζί μας τους λόγους που τον οδήγησαν να συγγράψει το συγκεκριμένο έργο, ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ! Το έργο παρουσιάζεται για 4 μόνο παραστάσεις: Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, Τρίτη 9 Απριλίου 2019 & Τρίτη 16 Απριλίου 2019.

Ποια κριτήρια σας οδήγησαν να συγγράψετε αυτό το έργο και πόσο καιρό το προετοιμάζετε;

Ο θαυμασμός για κάποιες ιστορικές μορφές, όπως ο Κολοκοτρώνης, που χωρίς αυτούς θα ήμασταν ακόμα ένας λαός σκλαβωμένος, με οδήγησε να συγγράψω αυτό το έργο. Χρόνια τώρα μελετούσα τη ζωή και το έργο του και κρατούσα σημειώσεις, όμως, τον τελευταίο χρόνο, ξεκίνησα το έργο πήρε την τελική θεατρική του μορφή.

Ποιες δυσκολίες συναντήσατε στη συγγραφή και τη δραματοποίηση;

Ιδιαίτερες δυσκολίες δεν θα έλεγα ότι συνάντησα, διότι το υλικό που έχω στα χέρια μου είναι προϊόν μελέτης και έρευνας..

Πόσο επίκαιρη είναι η «Απολογία» σήμερα;

Πιο επίκαιρη από ποτέ αυτούς τους καιρούς που οι λαοί βάλλονται ή εξαφανίζονται.. Που το «κακό» υπερτερεί του «καλού». Μία «Απολογία» μόνο διδάγματα μπορεί να δώσει

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ιστορία μας ως νεοέλληνες;

Οι νεοέλληνες δυστυχώς ξέρουν μόνο την ιστορία των Survivors!  Εκεί καταντήσαμε!

Η νεολαία δεν ενδιαφέρεται εάν χαθούν πατρίδες….

Τι περιμένετε από το θέατρο;

Δεν περιμένω τίποτα από το θέατρο. Το μόνο που θέλω είναι να μπορέσει  αυτό το έργο , το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε βιβλίο, να διδάξει την αληθινή ιστορία που δεν γράφει κανένα σχολικό βιβλίο. Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στον Γιώργο Λιβανό,  ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία του έργου  με ευαισθησία, με σεβασμό στο κείμενο και με απόλυτο επαγγελματισμό. Του είμαι ευγνώμων!
Σχολιάστε