OTA VOICE
Εργασιακά

Περίπου 7.000 οι ωφελούμενοι από τα προγράμματα «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Περίπου 7.000 αγρότες, κτηνοτρόφοι και μεταποιητές ήταν οι ωφελούμενοι από τα 50 προγράμματα που εκπόνησε στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Ο φορέας στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, η διευθύνουσα σύμβουλος της «Νέας Γεωργίας», Έφη Λαζαρίδουτο 25% των ωφελούμενων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρήγαγε νέα προϊόντα με υπεραξία, ενώ σε ποσοστό που φτάνει το 88% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους.

Το 58,8% των ανέργων και το 33,3% των υποαπασχολούμενων ωφελούμενων βρήκε δουλειά.

Σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, που έδωσε στη δημοσιότητα ο φορέας, για κάθε ένα ευρώ των προγραμμάτων του, το εκτιμώμενο αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία είναι 3,6 ευρώ.

Η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιούν το πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής, με θέμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία», με στόχο τη βελτιστοποίηση του γενετικού υλικού στις βασίλισσες μέλισσες και την ανάπτυξη ανθεκτικότερων και παραγωγικότερων μελισσοσμηνών.

Η κ. Λαζαρίδου τόνισε ότι ανάλογο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από αυτό θα ωφεληθούν 1.000 με 1.500 μελισσοκόμοι.

Στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης και υποστήριξης «Αγροανέλιξη» έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής 25 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και έχουν λάβει μικροχρηματοδοτήσεις συνολικής αξίας 110.000 ευρώ.

Σύντομα, θα δοθεί στη δημοσιότητα η πρόσκληση για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο του προγράμματος.

H «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υλοποιεί το εγχείρημα Trophy-Τροφή που υποστηρίζει το ελληνικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Σχετικά Άρθρα

ΑΣΕΠ: Με γνώση Η/Υ προκηρύξεις για 2.500 μόνιμες θέσεις ΔΕ και 817 στα νοσοκομεία

otavoice

Υπεγράφη η προκήρυξη για 704 θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. σε νοσοκομεία

otavoice

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Δημοτική Αστυνομία

otavoice

ΑΣΕΠ: Στην τελική ευθεία 1.850 μόνιμες προσλήψεις χωρίς γραπτές εξετάσεις

otavoice

Προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ – Ολόκληρη η προκήρυξη

otavoice

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 775 προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία

otavoice