OTA VOICE
Εργασιακά

Κοινωνικός Τουρισμός: Έναρξη υποβολής αιτήσεων έως τις αρχές Ιουνίου

Στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, προσδιορίζει η διοίκηση της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), ότι θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση για τη φετινή υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Ένα πρόγραμμα, του οποίου το κονδύλι θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Σε κάθε περίπτωση, έως τις 31 Ιουλίου, μπορούν οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος να κάνουν χρήση της επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού που έχουν στη διάθεσή τους.

Το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού δεν θα έχει ουσιαστικές τροποποιήσεις, σε σχέση με τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Θα μπορούν να λάβουν μέρος και εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ, αρκεί να έχουν συμπληρώσει δύο μήνες εργασίας (50 ένσημα), κατά το 2021, ή να έλαβαν 50 ημέρες επιδότηση της ανεργίας.

Στις προθέσεις της διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι να επαναληφθεί το περσινό σενάριο, κατά το οποίο δόθηκε μεγαλύτερη στήριξη προς τους παρόχους, ώστε να δεχτούν επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού, κατά τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, 20% μεγαλύτερη επιδότηση στα ξενοδοχεία, κατά τον συγκεκριμένο μήνα.

Στις προθέσεις της ΔΥΠΑ είναι κάτι τέτοιο να ξαναγίνει και φέτος, μιας και ολοφάνερα είναι μεγαλύτερη η ζήτηση για διακοπές τον Αύγουστο, από οποιονδήποτε άλλο μήνα του έτους.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξει και ανάλογα μεγαλύτερη προσφορά σε διαθέσιμα καταλύματα, ώστε να καλυφθούν και οι φετινές ανάγκες.

Άλλωστε, το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε και τον Αύγουστο του 2021 και από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΥΠΑ, πήγε πολύ καλά.

Σχετικά Άρθρα

ΑΣΕΠ: Με γνώση Η/Υ προκηρύξεις για 2.500 μόνιμες θέσεις ΔΕ και 817 στα νοσοκομεία

otavoice

Υπεγράφη η προκήρυξη για 704 θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. σε νοσοκομεία

otavoice

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Δημοτική Αστυνομία

otavoice

ΑΣΕΠ: Στην τελική ευθεία 1.850 μόνιμες προσλήψεις χωρίς γραπτές εξετάσεις

otavoice

Προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ – Ολόκληρη η προκήρυξη

otavoice

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 775 προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία

otavoice