OTA VOICE
Video Ροή Ειδήσεων Γενική

Τουρκία: Έξι νεκροί και 249 τραυματίες από τους νέους σεισμούς (Βίντεο)

Έξι νεκροί και 249 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός των δύο νέων σεισμών που σημειώθηκαν απόψε στην Τουρκία, όπου κατέρρευσαν τοίχοι από μισογκρεμισμένα κτίρια και πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα ερείπια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γενί Σαφάκ, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή Ντεφνέ στο Χατάι, σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Σαμαντάγκ. Αναφέρθηκε ότι ορισμένα από τα κατεστραμμένα κτίρια στην περιοχή κατεδαφίστηκαν μετά τους δύο σεισμούς, που έγιναν αισθητοί στις γύρω επαρχίες. Ο δήμαρχος Hatay Lütfü Savaş ανακοίνωσε ότι υπήρχαν πολίτες που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι: «Τρεις από τους πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, 213 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».  Αργότερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, ενημέρωσε πως τα θύματα ανέρχονται στα έξι και άλλοι 294 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου σεισμού, οι 18 σοβαρά· διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στα Άδανα και στη Ντορτιόλ.

Μετά τους σεισμούς σημειώθηκαν περίπου 20 μετασεισμοί, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι τα κτίρια που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές κατεδαφίστηκαν. Κατόπιν αυτών, στην περιοχή βγήκαν ομάδες που έκαναν περιπολία στα γκρεμισμένα κτήρια προειδοποιώντας συνεχώς τους πολίτες να μείνουν μακριά από αυτά. Συχνά ακούγονταν σειρήνες ασθενοφόρων

Ο Ahmet Başman, ο οποίος βγήκε από τα ερείπια του κτιρίου στην οδό Ιπέκ με δικά του μέσα, είπε στο Anadolu Agency (AA) ότι βρίσκονταν σε αυτή τη μονοκατοικία κατά τη διάρκεια του σεισμού πολλά άτομα . Δηλώνοντας ότι το σπίτι, το οποίο δεν υπέστη ζημιές από τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς, ήταν μια παλιά κατασκευή αποτελούμενη από δύο δωμάτια, ο Μπασμάν είπε: «Βγήκα από το σπίτι με δικά μου μέσα. Κατά τη διάρκεια του σεισμού ήμασταν 4-5 άτομα. Η κόρη μου τραυματίστηκε σοβαρά, ο θείος της σκοτώθηκε. Οι άλλοι βγήκαν έξω».

Πάντα σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε: «Έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχουν καταστροφές στις περιοχές Σαμαντάγκ και Ντεφνέ του Χατάι. Οι αναφορές από το Yayladağı, το Reyhanlı και το Arsuz δεν είναι σωστές» , είπε και συνέχισε: «Τρεις από τους πολίτες μας, ένας στην Antakya, ένας στο Defne και ένας στο Samandag, έχασαν τη ζωή τους. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 42 αναφορές για θύματα, τα 39 από αυτά είναι καλά.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, υπάρχουν αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων σε ορισμένες γειτονιές στην επαρχία Χατάι και για εγκλωβισμένους ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Στην Αλεξανδρέττα, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το κρατικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο πρώτος σεισμός έγινε στις 20:04 στο Χατάι και είχε μέγεθος 6,4 βαθμών. Στις 20:07 ακολούθησε σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην πόλη Σαμαντάγκ της επαρχίας Χατάι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων.

Δείτε βίντεο από την στιγμή του σεισμού:

Σχετικά Άρθρα

BBC: Η Κίνα καταγγέλλει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ταιβάν

otavoice

Κόσοβο: Νέες εκλογές ζητούν Γαλλία και Γερμανία

otavoice

Μπλίνκεν: Η υποστήριξη στην Ουκρανία πρόκριμα για πραγματική ειρήνη

otavoice

Πέθανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος

otavoice

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέες διώξεις σε βάρος πέντε στελεχών του ΟΣΕ

otavoice

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

otavoice