OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπάιντεν: «Θα συζητήσουμε με την G7, τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε, με τη Ρωσία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τετάρτη πως θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών της G7 την πιθανή επιβολή «πρόσθετων» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτή την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε» σημείωσε.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σχεδόν 10 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, κατά τον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, εκτοπίστηκαν εκατομμύρια και ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις.

Η Ρωσία ενέτεινε επίσης τα πλήγματα σε στόχους στη δυτική Ουκρανία για να διακόψει τις παραδόσεις δυτικών όπλων, ενώ η σύμμαχός της Λευκορωσία ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας.

Χθες μάλιστα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 6ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που περιλαμβάνει το σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

otavoice

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

otavoice

Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 12 ρωσικά UAVs και συντρίμμια τους προκάλεσαν πυρκαγιά σε κατάστημα

otavoice

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται σήμερα ο σταθμάρχης που είχε την απογευματινή βάρδια

otavoice

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά ο Μετροπόντικας της γραμμής 4 του Μετρό

otavoice

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να αυξηθεί η παραγωγή «στρατιωτικού πυρηνικού υλικού»

otavoice