OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ενεργοποιεί τον Α΄ Κύκλο Κινητικότητας για το 2022

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο εφαρμογής του Ετήσιου Κύκλου Στελέχωσης ενεργοποιεί τον Α΄ Κύκλο Κινητικότητας για το 2022.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των φορέων που έχουν υποβάλει αίτημα, αφενός για την πλήρωση κενών θέσεων μέσω μετάταξης και αφετέρου για την κάλυψη των αναγκών τους μέσω απόσπασης.

Πρόκειται για μία εξορθολογισμένη διαδικασία που θέτει σε προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών εκείνων που υστερούν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας συνολικά 15.722 αιτήματα φορέων εκ των οποίων τα 14.577 αφορούν σε μετάταξη και τα 1.145 σε απόσπαση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην πλατφόρμα https://hr.apografi.gov.gr του Υπουργείου Εσωτερικών έως την Κυριακή 17 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης συνιστά ένα ολοκληρωμένο σύστημα κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό και απαρτίζεται από:

– Α΄και Β΄ Κύκλο Κινητικότητας,
– Ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων ο οποίος εγκρίνεται από το
Υπουργικό Συμβούλιο,
– Ετήσιο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό Προσλήψεων του Α.Σ.Ε.Π. ο οποίος εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική διάταξη του κ. Βορίδη είχε προηγηθεί η κατάργηση πλήθους παρεκκλίσεων που προκαλούσαν σημαντικές ανισορροπίες στη λειτουργία των υπηρεσίων του Δημοσίου με κάποιες εξ αυτών να εμφανίζονται υπερστελεχωμένες και άλλες δραματικά υποστελεχωμένες.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice