OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπέρμποκ: «Ίσως στείλουμε επιπλέον δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ»

Το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ εξετάζει η Γερμανία, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν η Ρωσία εκείνη η οποία παραβίασε τους όρους της συνεργασίας με τη Συμμαχία. Η κυρία Μπέρμποκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε ακόμη για τη βούληση του Βερολίνου να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «αερογέφυρα αλληλεγγύης» εντός Ευρώπης, αλλά και πάνω από τον Ατλαντικό, προκειμένου οι άνθρωποι που διέφυγαν από τον πόλεμο να μετακινηθούν γρήγορα

«Σε αυτήν την πολύ σκοτεινή ώρα, να στηρίξουμε το φως της ανθρωπότητας»

Στο πλαίσιο της στήριξης των χωρών που υποδέχονται πρώτες τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ακόμη ότι η διεθνής κοινότητα στέκει στο πλευρό της Μολδαβίας και ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να παρέχει τη στήριξή της «για την παρούσα κρίση αλλά και πέρα από αυτή»

Η κυρία Μπέρμποκ και ο κ. Στόλτενμπεργκ απέρριψαν για μία ακόμη φορά την υπόθεση ότι η Συμμαχία παραβίασε την Ιδρυτική Πράξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, τονίζοντας ότι αυτό το κάνει συστηματικά η Μόσχα, από την προσάρτηση της Κριμαίας και μετά. Η γερμανίδα υπουργός τόνισε μάλιστα ότι η εγκατάσταση περαιτέρω δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα είναι απολύτως συνεπής προς τους όρους της Ιδρυτικής Πράξης, την οποία «η Ρωσία παραβίασε μονομερώς».

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται, συνδέονται με ασφαλές περιβάλλον, διευκρίνισε. «Σπάζοντας αυτήν την ασφάλεια, η Ρωσία δημιούργησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενισχύσουμε την ανατολική περιοχή», σημείωσε.

Έπαινος στη Γερμανία από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι η Ιδρυτική Πράξη ορίζει ξεκάθαρα ότι: «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε ευρωπαϊκού κράτους πρέπει να γίνεται αποδεκτές εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων» και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει τώρα να διασφαλίσει ότι «δεν υπάρχει στη Μόσχα περιθώριο για παρεξηγήσεις ή λάθος υπολογισμούς σε σχέση με τις αμυντικές του ικανότητες».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στόλτενμπεργκ επαίνεσε την Γερμανία, τόσο για την ετοιμότητά της να συνεισφέρει στη διασφάλιση των ανατολικών περιοχών και για τη βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία σε όλα τα επίπεδα όσο και για την απόφασή της να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Σχετικά Άρθρα

«Νέα κανονικότητα» στη Νέα Υόρκη: Πλημμύρισαν το μετρό και το αεροδρόμιο

otavoice

Ελληνική Λύση για ΟΑΚΑ: Από Σημίτη μέχρι Μητσοτάκη ένας «Καλατράβα» δρόμος

otavoice

Το ταξίδι του ξεριζωμού από το κατεχόμενο Αρτσάχ, μέσα από εικόνες που συγκλονίζουν!!!

otavoice

Απόψε, απευθείας μετάδοση: Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

otavoice

ΚΚΕ για ΟΑΚΑ: Παίζουν με τις ζωές μας παντού – Είμαστε εκτεθειμένοι σε ασυντήρητες κι επικίνδυνες υποδομές

otavoice

Ο Ζελένσκι καλεί τις αμυντικές βιομηχανίες να παράγουν όπλα στη χώρα του

otavoice