OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύπριος επιδημιολόγος του Χάρβαντ: Έχουμε καταγράψει αύξηση 10% των θανάτων την περίοδο των εμβολιασμών

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, επιδημιολόγος στην Κύπρο, με εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αποκαλύπτοντας μια «σκοτεινή» διάσταση της πανδημίας στην οποία δεν έχει δοθεί έμφαση και δημοσιότητα.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας δηλώνει πως δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ονομάζεται αντιεμβολιαστές και πως η θέση του είναι να τοποθετείται μέσα από τα επιστημονικά δεδομένα και την έρευνα. Επίσης ξεκαθαρίζει πως είναι κατά κάθε μορφής υποχρεωτικότητας,

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα ο κ. Σωτηριάδης αποκαλύπτει ότι κατά την περίοδο διάρκειας του χρονικού παραθύρου των εμβολιασμών παρατηρείται μια αφύσικη αύξηση θανάτων πολιτών οι οποίοι δεν εντάσσονται στις επίσημα ανακοινωθείσες απώλειες ασθενών. Η διαπίστωση αυτή, ότι δηλαδή υπάρχουν θάνατοι που δεν οφείλονται σε χρόνιες ασθένειες, σε δυστυχήματα ή σε άλλες γνωστές αιτίες, κατέστη δυνατή μετά από διερεύνηση των επίσημων δεδομένων που στέλνει η κυβέρνηση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Αντίστοιχη μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ελλάδα, και τα πρώτα αποτελέσματα κατά τον Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη είναι εξίσου ανησυχητικά. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θανάτων που δεν εξηγούνται και δεν κατατάσσονται στις γνωστές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των μολύνσεων από Covid. Κατά τον Κύπριο επιδημιολόγο, αυτοί οι θάνατοι ενδεχομένως να οφείλονται στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, και το ζήτημα θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί επιστημονικά. Ο κ. Σωτηριάδης κάνει λόγο για 400 νεκρούς στην Κύπρο οι οποίοι απεβίωσαν από αίτια που δεν οφείλονται στις επίσημες κατηγορίες ασθενειών που καταγράφονται στις στατιστικές των Υπηρεσιών Υγείας.

Η αναλογία αυτής της αύξησης θανάτων στην Ελλάδα -ζήτημα το οποίο διερευνάται- θα μπορούσε να δώσει έναν αριθμό νεκρών από «άγνωστη» επίσημα αιτία της τάξης μερικών χιλιάδων. Ενδεχομένως και 12 χιλιάδων, όπως επισημαίνει ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης. Όλοι αυτοί οι θάνατοι καταμετρώνται στη διάρκεια της περιόδου εμβολιασμών, οπότε και εμφανίζεται στατιστικά αυτή η ανησυχητική αυξητική καμπύλη.

Τα συμπεράσματα της έρευνας Σωτηριάδη έχουν αναφερθεί σε ρεπορτάζ προγενέστερο του otavoice.gr μελετώντας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία δείχνουν μεγάλη αύξηση των θανάτων από την περίοδο έναρξης των εμβολιασμών, σε σχέση με το περασμένο έτος που δεν υπήρχουν τα εμβόλια.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη του Κύπριου επιστήμονα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice