OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πλιάτσικο αριστεριστών στο Πολυτεχνείο- Ένταση και επεισόδια

Συνεχείς εντάσεις από το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η ημέρα μνήμης εξελίσσεται μια ακόμη χρονιά σε πλιάτσικο αριστεριστών που διεκδικούν την πατρότητα του Πολυτεχνείου και βέβαια αμαυρώνουν το μήνυμα της εξέγερσης δίνοντας το δικαίωμα σε όσους περιμένουν να το απαξιώσουν, να το πράξουν.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, πήγαν να καταθέσουν στεφάνι εκ μέρους της διακοινοβουλευτικής επιτροπής και απαγορεύτηκε η είσοδος τους από φοιτητές.

Νέα ένταση προκλήθηκε όταν σύμφωνα με την ΕΡΤ1, μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι στο πλαίσιο του εορτασμού για την 48η επέτειο και ομάδα “φοιτητών” που βρίσκονταν στην είσοδο, δεν τους το επέτρεψαν.

Δίνονται “μάχες” σώμα με σώμα, με σπρωξίματα. Φοιτητές, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1 προσπαθούν να βγάλουν από τον χώρο τους συνδικαλιστές.

Να σημειωθεί πως χωρίς κανένα πρόβλημα κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Με την καθιερωμένη  μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία το απόγευμα, κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και επεισόδια.

 

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η χώρα -Απόκοσμες εικόνες

otavoice

Αργεντινή: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά πολιτικής λιτότητας και υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου

otavoice

Το Κογκρέσο ενέκρινε την βοήθεια στην Ουκρανία- Μπάιντεν: Άμεση αποστολή όπλων

otavoice

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice