OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κυνικός ο Γερμανός Υπουργός Υγείας: “Τέλος χειμώνα, ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός”

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Με αυτό τον κυνικό και ωμό τρόπο, προσπάθησε να προειδοποιήσει ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή «Δέλτα», είναι μεγάλος, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Γενς Σπαν τόνισε ότι «δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.

Καθολικό lockdown στα πρότυπα της Αυστρίας προανήγγειλε η Μέρκελ 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» και πρέπει να παρθούν νέα απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της. Η επιδημιολογική εικόνα της Γερμανίας είναι «μαύρη» και φημολογείται σύντομα lockdown όπως της Αυστρίας.

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice