OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Δραματικές στιγμές στην Αρκαδία- Καίγονται τα χωριά της Γορτυνίας

Δραματικές ώρες στην Αρκαδία με το πύρινο μέτωπο να είναι ανεξέλεγκτο στη Γορτυνία και το 112 να στέλνει μήνυμα εκκένωσης για 19 οικισμούς.

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι στα χωριά της Γορτυνίας τα εκκενώνουν και πολλοί άλλοι παλεύουν με ότι μέσο διαθέτουν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το μήνυμα, “αν βρίσκεστε στους οικισμούς #Χρυσοχώρι, #ΙαματικέςΠηγές, #Λουτρά, #Λίθαρος, #Αγιονέρι, #Παρνασσός, #Όχθια, #Αετοράχη, #Κάλλιανη, #Δόξα, #Τουμπίτσι ή #Μελιδόνι, #Παλαιοχώρι, #Πύρρης, #ΆγιοςΙωάννης Αρχαίας Ηραίας, #Λώτης, #Λιοδώρα, #Καστράκι, #Φαναράκι εκκενώστε τώρα προς #Τρόπαια, #Τρίπολη”.

Πλήρης αδυναμία του επιχειρησιακού σχεδιασμού να ελέγξει το πύρινο μέτωπο, παρόλο που οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με κλιμάκια από ξένες χώρες.  Ερωτηματικό αποτελεί ο σχεδιασμός και η επιχειρησιακή διαχείριση των εναέριων μέσων και στην Γορτυνία.

Μεγάλη καταστροφή στο χωριό Πυρρή- Κάηκαν 15 σπίτια 

Μεγάλες υλικές ζημιές έχει προκαλέσει η φωτιά στο χωριό Πυρρή, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Στο χωριό κάηκαν ολοσχερώς περίπου 15 σπίτια.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο Δωδεκάμετρο, όπου σύμφωνα με το arcadiaportal.gr επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μικροεστίες φωτιάς φουντώνουν ξαφνικά, ενώ απειλούνται και σπίτια. Επίσης, μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Τριποταμιά και Καπελλίτσα.

Σε πύρινο κλοιό τα χωριά της Γορτυνίας για τρίτη ημέρα, ενώ τα ενεργά μέτωπα στη χώρα έχουν περιοριστεί ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να δώσει τέλος στον εφιάλτη που κατατρώει την πανέμορφη Γορτυνία.

Νωρίτερα, αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα».

Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους». Πριν από λίγα λεπτά μάλιστα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται σε Λιβαδάκι και Καπελλίτσα να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς τη γέφυρα του Σέκουλα.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice