OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά της Λέσβου- Μεγέθη 4,8 και 5 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 17,3 χλμ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 45 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 5,1.

Απανωτές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες , με τον πιο ισχυρό να καταγράφεται στα 5 Ρίχτερ. Μιλώντας στο enikos.gr, λίγο μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε: “Ο σεισμός έγινε στις νότιες ακτές της Λέσβου και έγινε αισθητός και στη Χίο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν επιπτώσεις”. Όπως είπε ο ίδιος, “έγινε λίγο πιο δυτικά από τον μεγάλο σεισμό του 2017 και πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, στη ζώνη του 2017”.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα “πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός, ίσως κατά την άποψή μου, και καθυστερημένος μετασεισμός από το 2017. Παρακολουθούμε ωστόσο τη μετασεισμική ακολουθία”. Όπως υποστήριξε ο κ. Λέκκας “δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Είναι πολύ δύσκολο να δώσει το συγκεκριμένο ρήγμα πολύ μεγαλύτερο σεισμό”.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice