OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανακαταμέτρηση με το χέρι, στην πολιτεία της Τζόρτζια

Ο υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας της Τζόρτζια  Brad Raffensperger δήλωσε την Τετάρτη ότι το κράτος θα πραγματοποιήσει χειροκίνητη απογραφή των ψηφοφοριών κατά τη διάρκεια των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου εν μέσω ισχυρισμών για απάτη, κακή διαχείριση και παρατυπίες.

«Αυτό θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Θα είναι ένας έλεγχος, μια αρίθμηση, και ένας επαναπροσδιορισμός ταυτόχρονα », δήλωσε ο Ράφενσπερτζερ, Ρεπουμπλικανός, σε συνέντευξη τύπου.

«Πιστεύουμε ότι τα ψηφοδέλτια μετρήθηκαν με ακρίβεια με τον αριθμό των μηχανημάτων και ο έλεγχος περιορισμού του κινδύνου με τη μέτρηση των χεριών της επαναληπτικής καταμέτρησης θα επιβεβαιώσει αυτό», επεσήμανε ο  Brad Raffensperger.

Μέχρι στιγμής, 97 κομητείες στη Τζόρτζια έχουν στείλει τους τελικούς αριθμούς στο κράτος, είπε σε συνέντευξη Τύπου. Επί του παρόντος, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν ηγείται του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με 14.111 ψήφους, δεσμεύοντας ότι το γραφείο του ερευνά τυχόν αναφορές παρατυπιών.

«Κάθε νόμιμη ψήφος θα μετράει. Εκτελούσαν τις ευθύνες τους και έκαναν τη δουλειά τους», είπε. «Αυτή είναι μια διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που ορίζεται από το νόμο. “

Ο Raffensberger είπε ότι η Τζόρτζια θα συνεργαστεί με αξιωματούχους της κομητείας για να πραγματοποιήσει την αν καταμέτρηση  πριν από την προθεσμία της πολιτείας στις 20 Νοεμβρίου.

“Θα χρειαστεί σίγουρα ο χρόνος που απομένει,” παρατήρησε. Έγινε όταν η ομάδα του Trump και ο εκπρόσωπος Doug Collins (R-Ga.) Ζήτησαν από τον αξιωματούχο να κάνει πλήρη απολογισμό του κράτους.

Ένας δημοσιογράφος σημείωσε στον γραμματέα ότι σε προηγούμενους ελέγχους απαιτείται δείγμα ψηφοφοριών και όχι το σύνολο των ψήφων.

Ο Raffensperger είπε, «πρέπει πραγματικά να κάνουμε μια πλήρη αναπαράσταση όλων των [ψηφοφόρων] επειδή το περιθώριο είναι τόσο κοντά.»
Όταν τα αποτελέσματα από το hand recount πιστοποιούνται, η χαμένη πλευρά  μπορεί στη συνέχεια να ζητήσει μια άλλη αρίθμηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω μηχανήματος, δήλωσε ο Raffensperger σε δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του GOP της Τζόρτζια , David Shafer, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε έλλειψη διαφάνειας στην κομητεία Fulton, μια βαριά δημοκρατική περιοχή που περιλαμβάνει την Ατλάντα – την πρωτεύουσα του κράτους και την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη.

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω. Αξιωματούχοι των εκλογών Fulton County είπαν στα ΜΜΕ και στους παρατηρητές μας ότι έκλεισαν το κέντρο συνεννόησης στο State Farm Arena στις 10:30 μ.μ. το βράδυ των εκλογών μόνο για να συνεχίσουν να μετράμε κάλπες μυστικά μέχρι τη 1:00 π.μ. », δήλωσε ο Shafer.

Πρόσθεσε, «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι αξιωματούχοι των εκλογών της κομητείας Fulton ανακοίνωσαν ψευδώς ότι η καταμέτρηση των ψηφοφόρων θα σταματήσει στις 10:30 μ.μ. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι της κομητείας Fulton επανέλαβαν παράνομα την καταμέτρηση των ψηφοφοριών αφού οι παρατηρητές μας έφυγαν από το κέντρο. “

Στις 4 Νοεμβρίου, ο Τραμπ είπε ότι πίστευε ότι κέρδισε στη Τζόρτζια εάν μετρηθούν οι «νόμιμες ψήφοι». Το επιτελείο του Trump έχει επίσης ζητήσει απολογισμούς -αν καταμετρήσεις στην πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Ο Τραμπ δεν παραδέχτηκε τις εκλογές και δεν έχει περάσει η μετάβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν. Η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών (GSA) πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσει τον νικητή, αλλά είπε ότι δεν το έχει κάνει. Ο Μπάιντεν δήλωσε τη νίκη το περασμένο Σάββατο, μετά από αρκετές ειδησεογραφικές εταιρείες που του έδωσαν προβάδισμα.

 

Πηγή πληρ. Theepochtimes.com- CNN

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice