OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στο έλεος του κορονοϊού η Βραζιλία- Πέρασε στη δεύτερη θέση με 340.000 κρούσματα

Σε επιδημιολογικό επίκεντρο του κορονοϊού έχει μεταβληθεί η Λατινή Αμερική, όπου καθημερινά καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και σημαντικός αριθμός θανάτων. Η μετατόπιση της επιδημιολογικής καταιγίδας από την Ευρώπη στις χώρες της αμερικανικής ηπείρου έχει δημιουργήσει μια εικόνα χάους αφού πρόκειται για χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας και τεράστιες κοινωνικές ανισότητες.

Η Βραζιλία είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά και πλέον κατέχει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ξεπερνώντας και την Ρωσία. Συγκεκριμένα πριν από λίγο είχαν καταγραφεί 9.947 νέα κρούσματα από τις υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 340.837.

Στην πρώτη θέση είναι οι ΗΠΑ με 1.655.670 κρούσματα , ενώ στην τρίτη θέση είναι πλέον η Ρωσία με 335.882.

Οι εικόνες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα από Ιταλία και Ισπανία είναι πλεον η καθημερινότητα στην Βραζιλία όπου τα νοσοκομεία της  χώρας δέχονται τεράστιο αριθμό ασθενών και το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες νοσηλείας.Μέχρι και ποδοσφαιρικά στάδια έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες νοσοκομειακές μονάδες , όπως στο Σάο Πάολο το στάδιο Pacaembu.

Σήμερα μέχρις ώρας είχαν καταγραφεί 630 νεκροί , εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις επιπλοκές του νέου κορονοϊού στα 21.678.

8.318 ασθενείς νοσηλέυονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 135.430 έχουν καταφέρει να αναρρώσουν.

Όμως είναι βέβαιο ότι δεν εκτιμάται σωστά ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βραζιλία εξαιτίας της έλλειψης διαγνωστικών ελέγχων στην περιφέρεια, τις φτωχογειτονιές και στις κοινότητες των ιθαγενών που ζουν στα τροπικά δάση, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Μια ερευνητική ομάδα στην πόλη Σάο Πάολο υποστήριξε, τον Μάιο, πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16 φορές μεγαλύτερος από τον καταγεγραμμένο – το οποίο αν ισχύει φέρνει τη Βραζιλία στην πρώτη θέση των περιστατικών μόλυνσης.

Η φτώχεια και η ανισότητα που διακρίνει την κοινωνία της Βραζιλίας την καθιστούν αρκετά ευάλωτη στην εξάπλωση της μόλυνσης. Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκονται οι φαβέλες, δηλαδή οι παραγκουπόλεις, που χαρακτηρίζονται ως “υγειονομικό ναρκοπέδιο”.

Ο πρωθυπουργός Bolsonaro, αν και δέχεται σφοδρή κριτική για την αύξηση των περιστατικών μόλυνσης και των θανάτων εξαιτίας του ιού, επιμένει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως το 70% των 211 εκατ. Βραζιλιάνων θα μολυνθεί – και πως “δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγουμε αυτό”.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice

Αμείωτοι οι ισραηλινοί σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα

otavoice

Πέθανε ο πατριώτης και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

otavoice