OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια που περνά η χώρα

Μετά την επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας προχώρησε σε δήλωση στην οποία τόνισε πως «το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνάει η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος. Ήδη έχουμε καταθέσει προτάσεις, έτσι ώστε να θωρακιστεί -όσο αυτό είναι δυνατό- το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό».

Ο Γενικός Γραμματέας μίλησε για τις προτάσεις που κατέθεσε και ανέφερε: «Αυτές οι προτάσεις αφορούν την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, την άμεση ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό των χιλιάδων ιδιωτών γιατρών, την ανάγκη αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, με 24ωρη λειτουργία των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, το άνοιγμα των ΜΕΘ, την άμεση πρόσληψη χιλιάδων υγειονομικών. Καταθέτουμε, επίσης, προτάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων, για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, που επηρεάζονται απ’ τις επιπτώσεις στην οικονομία και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Σε καμιά περίπτωση τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Αυτές τις προτάσεις επανέλαβα σήμερα στον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα τόνισα την ανάγκη ότι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η αναγκαία ατομική ευθύνη, θα πρέπει να συμβαδίζει και πολύ περισσότερο να μην υποκαθιστά την κρατική ευθύνη».
  Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Τα πράγματα θα ήταν οπωσδήποτε καλύτερα, αν έστω αυτά τα χρόνια δεν είχαν κλείσει, απ’ όλες τις κυβερνήσεις, νοσοκομειακές μονάδες, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει την υγεία στον βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων και την αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα. Αυτές οι Μονάδες έστω και τώρα πρέπει να ξανανοίξουν. Αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι κοινωνικά αγαθά, όπως είναι το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας, δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος του κέρδους, στους ασύδοτους νόμους της αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σημερινό κράτος δεν μπορεί ούτε τα απλά, τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και προστασίας να εξασφαλίσει. Και είναι υποχρεωμένο να καταφεύγει σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους, εγχώριους και διεθνείς, για φάρμακα, για μάσκες, για αντισηπτικά, για πρώτες ύλες και διάφορα. Και μάλιστα σε συνθήκες εκτίναξης των τιμών και τεράστιας αισχροκέρδειας» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Μπορεί να λέμε όλοι “μένουμε σπίτι”, για αυτοπροστασία, για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όλους τους συνανθρώπους μας, όμως δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις, που έχουμε στην υγεία. Δυναμώνουμε, λοιπόν, τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού».

 

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στην Πρέβεζα: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

otavoice

Κορονοϊός: 73.710 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – 258 νεκροί

otavoice

Νέο σύστημα S-400 αγοράζει η Τουρκία από τη Ρωσία – Πως θα αντιδράσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

otavoice

Φωτιά στην Αρκαδία

otavoice

Σολτς: «Πολύ γρήγορα» η επικύρωση της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

otavoice

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Ζελένσκι για τη Ζαπορίζια

otavoice