OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τουρκία: Σταμάτησαν οι έρευνες διάσωσης- Στους 41 νεκρούς ο απολογισμός του σεισμού

Στους 41 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία , μετά την ανάσυρση της σορού του τελευταίου αγνοουμένου που αναζητούσαν οι διασώστες στα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε.

Έτσι, οι τουρκικές Αρχές έθεσαν τέρμα στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας που επλήγη από τον σεισμό.

Η σεισμική δόνηση των 6,8 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους στην επαρχία Ελαζίγ, σε απόσταση 550 χλμ ανατολικά της Άγκυρας, και τεσσάρων στη γειτονική επαρχία Μάλατεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 86 που παραμένουν υπό νοσηλεία σε νοσοκομεία, οι 18 εξ αυτών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σαράντα πέντε άνθρωποι διασώθηκαν από τα χαλάσματα κτιρίων, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή Καταστροφών και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), που σημείωσε ότι 948 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί από την Παρασκευή το βράδυ.

Οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα κτίρια, εξαιτίας των φόβων μιας νέας κατάρρευσης και νέων μετασεισμών, με αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν άστεγοι στην πληγείσα περιοχή, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου σήμερα το πρωί.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από την Ελαζίγ, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει οικονομική στήριξη στους σεισμοπαθείς, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν. Περί τα 1.000 προσωρινά καταλύματα θα οικοδομηθούν και ορισμένα σχολεία και τεμένη χρησιμοποιούνται ήδη ως καταφύγια, συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό:Hurriyet

Σχετικά Άρθρα

Τέμπη: «Δημήτρη μου νικάμε» – Η αντίδραση πατέρα στην πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως

otavoice

Έπεσαν οι μάσκες- Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

otavoice

Σπουδαία πρόκριση! Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League

otavoice

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice