OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κινητοποιήσεις γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Περιφέρεια και στάση εργασίας (9 π.μ.-3 μ.μ.) για την Αττική πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητοποίησης οργανώνουν συγκέντρωση στο ΣτΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση για την τριτανακοπή.
Με τις κινητοποιήσεις ζητούν την άμεση επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές και την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) δεν προβλέπεται κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των μισθολογικών απωλειών, δε γίνεται λόγος για συγκεκριμένα ποσά, δεν προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και για ποιο χρονικό διάστημα.
Επίσης για δεύτερη ημέρα απεργούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), που χθες στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας πραγματοποίησαν πορεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής με αίτημα την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 9 το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ανησυχία σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για την επικείμενη χερσαία εισβολή στη Ράφα

otavoice

Ην. Βασίλειο- νομοσχέδιο για απελάσεις: Μετανάστες νεκροί στη Μάγχη

otavoice

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραγνωρίζει και αγνοεί παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές

otavoice

Μητσοτάκης για Ε65: Δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας

otavoice

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τα εγκλήματα του Παντουρκισμού

otavoice

Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές στις νότιες περιοχές

otavoice