OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

HΠΑ: Οι 7 πιο «μισητές» εταιρείες

Το Τwitter, η Meta και το ΤikΤok είναι τρεις από τους μεγαλύτερους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Το Τwitter, η Meta και το ΤikΤok είναι τρεις από τους μεγαλύτερους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Είναι επίσης τρεις από τις εταιρείες με τη χειρότερη φήμη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη κατάταξη  Axios Harris Poll 100, όπως αναφέρει το CNBC.

Τα κριτήρια

Εκατομμύρια ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση σε όλη τη χώρα δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις εταιρείες κοινωνικών μέσων εκτός λίστας, που συνέταξαν οι Axios και The Harris Poll, ζητώντας από περισσότερους από 16.000 Αμερικανούς να βαθμολογήσουν τις 100 εταιρείες που θεωρούσαν πιο γνωστές σε εννέα κατηγορίες «φήμης».

Η Meta και το Twitter σημείωσαν κακή βαθμολογία στις κατηγορίες «πολιτισμός» και «ηθική». Κάθε επιχείρηση αντιμετώπισε πρόσφατα δημόσια αντίδραση μετά την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων μέσω email.

Το TikTok είχε χαμηλή απόδοση σε «ιθαγένεια» και «χαρακτήρα», εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών από τους Αμερικανούς νομοθέτες σχετικά με την πιθανή επιρροή της κινεζικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην πλατφόρμα. facebook-file-rt-ml-211004_1633363717419_hpMain_16x9_992

Η κατάταξη

Αυτές είναι οι 7 πιο «μισητές» εταιρείες στις ΗΠΑ:

1.Trump Organization 2.FTX 3.Fox Corporation 4.Twitter 5.Μeta 6.Spirit Airlines 7.Τικ Τοκ

Trump Organization

Οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν την Trump Organization ως την εταιρεία με τη χειρότερη δημόσια αντίληψη στη χώρα. Είναι η μόνη επιχείρηση στη λίστα με «πολύ κακή» συνολική βαθμολογία, τη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα αξιολόγησης.

Ο οργανισμός του Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία στις κατηγορίες «χαρακτήρας», «εμπιστοσύνη» και «ηθική». Η κατάταξη δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διηύθυνε τον Οργανισμό Τραμπ για δεκαετίες, κατηγορηθεί για 34 κακουργήματα που αφορούν τις εκλογές του 2016.

H FTX

Το πλέον χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX έχει τη δεύτερη χειρότερη φήμη μεταξύ των Αμερικανών, μετά την κατάρρευσή του τον Νοέμβριο του 2022. Το έπος βαθύνθηκε όταν το CNBC ανέφερε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried διαπραγματεύτηκε κεφάλαια από λογαριασμούς δανειοληπτών χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα ένα δισεκατομμύριο -ομαδική αγωγή σε δολάρια.

Η Fox Corporation μπήκε στη λίστα πριν από τη διευθέτηση της αγωγής για δυσφήμιση της Dominion Voting Systems για 785 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα. Η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης μηνύθηκε για δημοσίευση του ψευδούς ισχυρισμού ότι οι εκλογικές μηχανές νόθευσαν τις εκλογές του 2020.

Αλλες εταιρείες

Η BP και η Bitcoin δεν μπήκαν μεν στην επτάδα , αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν «κακές» αξιολογήσεις. Η πετρελαιοκηλίδα της BP στον Κόλπο του Μεξικού, της «χάρισε» τον τίτλο της «Χειρότερης Εταιρείας στην Αμερική» το 2011. Δώδεκα χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι ο βρετανικός γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με το κοινό, σημειώνοντας ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες στις κατηγορίες «ιθαγένεια» και «ηθική».

Άλλες αξιόλογες εταιρείες στη λίστα περιλαμβάνουν τις επιχειρήσεις μόδας Balenciaga και Shein, οι οποίες έκαναν «check in» στο Νο. 10 και 16, αντίστοιχα.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter εξακολουθούν να ζητούν μποϊκοτάζ της Balenciaga, μήνες μετά από μια διαφήμιση του Νοεμβρίου 2022 που απεικόνιζε παιδιά να κρατούν αρκουδάκια με λουριά. Ο ισπανικός οίκος μόδας πολυτελείας ζήτησε αργότερα συγγνώμη με μια δήλωση στο Instagram, σημειώνοντας ότι «λυπάται».

Πηγή: Ot.gr//Βασίλης Καλτσάς

Σχετικά Άρθρα

Επίσημη εποχή Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών

otavoice

Πακιστάν: Ποινή φυλάκισης στους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

otavoice

Ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο Τραμπ – «Όλη αυτή η υπόθεση είναι απάτη»

otavoice

Ευρωζώνη: Σε βαθιά ύφεση παραμένει η μεταποιητική δραστηριότητα

otavoice

Ισπανία: Ο Βασιλιάς ξεκινά διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

otavoice

Περιπολίες και μόνιμα γερανοφόρα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού

otavoice