OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπορέλ: «Η Ρωσία υπεύθυνη για την κατάρρευση του φράγματος Καχόβκα, όπως όλα δείχνουν»

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε σήμερα πως “όλα (φαίνεται να) δείχνουν” πως η Ρωσία είναι πίσω από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα, για το οποίο η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται.

“Το φράγμα δεν έχει βομβαρδιστεί. Καταστράφηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στις ζώνες όπου βρίσκονται οι στρόβιλοι. Αυτή η ζώνη τελεί υπό ρωσικό έλεγχο”, δήλωσε ο Μπορέλ στην ισπανική δημόσια τηλεόραση.

“Δεν ήμουν επί τόπου για να ξέρω ποιος το έκανε. Όμως όλα φαίνεται να δείχνουν πως, αν αυτό έλαβε χώρα σε ζώνη υπό ρωσικό έλεγχο, θα ήταν δύσκολο να το έκανε κάποιος άλλος”, συνέχισε.

“Σε κάθε περίπτωση, οι συνέπειες για την Ουκρανία είναι φοβερές, από όλες τις απόψεις: από ανθρωπιστική άποψη για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, από περιβαλλοντική άποψη γιατί η καταστροφή (του φράγματος) θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή”, είπε ακόμη ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή, την Τρίτη, του φράγματος που βρίσκεται στον ποταμό Δνείπερο.

Η Ρωσία, που κατηγορείται από την Ουκρανία ότι ανατίναξε το φράγμα για να ανακόψει μια ουκρανική επίθεση στον νότο προς την κατεύθυνση της Κριμαίας, δήλωσε χθες Πέμπτη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου πως το Κίεβο κατέστρεψε το φράγμα αυτό με μαζικά πλήγματα πυροβολικού.

Η κατάρρευση του φράγματος, που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο στην κατεχόμενη νότια Ουκρανία, προκάλεσε μαζικές πλημμύρες, θανάτους και τραυματισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice