OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύπρος: Παράνομη η τουρκική Navtex κοντά στις ακτές της Αμμοχώστου

Περιοχές για παράνομη διεξαγωγή ασκήσεων πολύ κοντά στις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου στην Κύπρο δεσμεύει η Τουρκία με Navtex.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης  ξεκαθάρισε ότι η νέα τουρκική είναι παράνομη «όπως άλλωστε ήταν και οι προηγούμενες». Παράλληλα τόνισε ότι έχουν σταλεί οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών για καταγγελία στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) εξέδωσε αντι – Navtex ενημερώνοντας τους ναυτιλλομένους ότι η άσκηση της Τουρκίας «είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών ναυτικής ασφάλειας».

Κάθε χρόνο η Τουρκία πραγματοποιεί την άσκηση

Την Κυριακή, πηγή ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κάθε χρόνο η Τουρκία πραγματοποιεί την συγκεκριμένη άσκηση. «Η νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, για διενέργεια άσκησης έρευνας και διάσωσης την επόμενη εβδομάδα ανοικτά της περίκλειστης Αμμοχώστου γίνεται κάθε χρόνο. Η άσκηση κορυφώνεται τον Ιούνιο, όπου διεξάγεται η μεγάλη άσκηση της Τουρκίας στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, συνήθως οι περιοχές που δεσμεύονται από την Τουρκία για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης, βρίσκονται στην ανοικτή θάλασσα. Ωστόσο για πρώτη φορά φέτος οι περιοχές που δεσμεύτηκαν φθάνουν μέχρι τις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice