OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χάνουν έδαφος τα μετρητά – Αυξάνουν οι πληρωμές με smartphone

Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής, οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν συστηματικά κατά μέσο όρο 1.9 διαφορετικούς τρόπους για να πληρώνουν τις αγορές τους

Στροφή στις ηλεκτρονικές και ψηφιακές μεθόδους πληρωμής κάνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, με τα μετρητά που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τον πιο δημοφιλή τρόπο πληρωμών να χάνουν έδαφος σε σχέση τουλάχιστον με το πλαστικό ή το ψηφιακό χρήμα. Το παραπάνω προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Focus Bari, οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο σε δείγμα 1001 ατόμων.

Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής, οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν συστηματικά κατά μέσο όρο 1.9 διαφορετικούς τρόπους για να πληρώνουν τις αγορές τους, με τον πρωταρχικό να είναι η χρεωστική κάρτα από ελληνική τράπεζα (την προτιμά το 49% του δείγματος) και με δεύτερο πιο δημοφιλή να είναι τα μετρητά (40%). Μάλιστα το 16% αυτών προτιμά συστηματικά να χρησιμοποιεί για τις πληρωμές του την χρεωστική κάρτα που έχει καταχωρήσει στο κινητό του, ενώ ένα ακόμα 15% χρησιμοποιεί τα ψηφιακά πορτοφόλια (Google Pay, Apple Pay, κλπ.). posΟι ψηφιακοί τρόποι πληρωμής κυριαρχούν στις νεαρότερες ηλικίες, με την χρεωστική κάρτα από ελληνική τράπεζα στο smartphone να χρησιμοποιείται από το 44% και το 37% των Ελλήνων μεταξύ 18 έως 24 ετών και 25 έως 34 ετών. Αντίστοιχα, τα ψηφιακά πορτοφόλια (Google Pay, Apple Pay, κλπ.) προτιμούν σε ποσοστό 45% και 39% οι χρήστες των προαναφερθέντων ηλικιών. Εντυπωσιακό είναι ωστόσο και το γεγονός ότι οι πληρωμές μέσω smartphone χρησιμοποιούνται από τους Έλληνες άνω των 65 ετών σε ποσοστό 20% και 23% αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice