OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζελένσκι: Πάνω από 1.100 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί σε λιγότερο από μια εβδομάδα στο Μπαχμούτ

Πάνω από 1.100 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε λιγότερο από μια εβδομάδα μαχών κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, με αφετηρία την 6η Μαρτίου, καταφέραμε να σκοτώσουμε περισσότερους από 1.100 στρατιώτες του εχθρού μόνο στον τομέα της Μπαχμούτ, μια ανεπανόρθωτη απώλεια της Ρωσίας, ακριβώς εκεί, κοντά στο Μπαχμούτ», τόνισε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, 1.500 Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στον βαθμό που να μείνουν εκτός μάχης. Δεκάδες κομμάτια εξοπλισμού του εχθρού καταστράφηκαν καθώς και περισσότερες από 10 ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους απολογισμούς.

2022-03-31T205659Z_56657857_RC2ODT9XB5ON_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-MARIUPOL-1Ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι μαχητές του έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στο Μπαχμούτ, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο δηλώνει ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,2 χιλιομέτρων μακριά από το διοικητικό κέντρο της πόλης. Επανέλαβε πάντως ότι οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος οι ρωσικές δυνάμεις να περικυκλωθούν. 

«Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο από όπου προέρχεται ο καπνός – το κτίριο της διοίκησης της πόλης, το διοικητικό κέντρο της πόλης. Είναι ένα χιλιόμετρο και 200 μέτρα μακριά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πριγκόζιν στο βίντεο που ανήρτησε στο Telegram, δείχνοντας προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice