OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκνευρισμός στην Άγκυρα από την αποτυχία της συνάντησης Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου

Εκνευρισμό προκάλεσε στην Τουρκία η αποτυχία της συνάντησης Τσαβούσογλου Μπλίνκεν, αφού ο πρώτος έφυγε με άδεια χέρια από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, ενώ αμερικανικές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών δέχτηκε ισχυρές συστάσεις για την στάση της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός έφυγε χωρίς την παραμικρή διαβεβαίωση για τα F-16, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και επιτέθηκε στην Ελλάδα. Από την άλλη μεριά, ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία, την ώρα που διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σημείωναν ότι πολλοί πλέον βλέπουν την Τουρκία με επικριτική ματιά.

Τα F-16 και τα F-35

Κι ενώ το πολυπόθητο μήνυμα από τον Μπλίνκεν για τα F-16 δεν ήρθε ποτέ, απεναντίας αυτό που ήρθε ήταν ισχυρές συστάσεις για την στάση της Τουρκίας, σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι «όσον αφορά τις τουρκοελληνικές σχέσεις αν και (οι ΗΠΑ)προσπάθησαν να δείξουν με κάποιες δηλώσεις τους ότι τηρούν τις ισορροπίες, βλέπουμε ότι αυτή η ισορροπία δεν τηρείται». Σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή το αποτέλεσμα της συνάντησης Μπλίνκεν Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενο, ωστόσο επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται τα τουρκικά F-16 με τα ελληνικά F-35, τα οποία είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα πάρει. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι τα εξοπλιστικά δεν αποτελούν τριμερές ζήτημα.

«Είμαστε στενοί σύμμαχοι και εταίροι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε διαφορές. Έχουμε διαφορές, όμως ως εταίροι και σύμμαχοι εργαζόμαστε από κοινού πάνω σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice