OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΥΠΕΞ: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Ανακοίνωση σχετικά με τα περί ένταξης του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, ως «μέλος-παρατηρητής», εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας πως «οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε στο Twitter:

«Βήμα-βήμα… Θα γίνει κι αυτό! Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έγινε δεκτή ως μέλος Παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Είμαστε στο πλευρό της τδβκ πάντα, παντού».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αναφορικά με φερόμενη εισδοχή του ψευδοκράτους με το καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό τουρκοφώνων κρατών. Επί της ουσίας του ζητήματος έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ, «οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550. Η θέση της Ελλάδας είναι σταθερή και αταλάντευτη».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου επισημαίνεται: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που θα βασίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία».

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice