OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποκάλυψη: «Η Δύση πρότεινε όρους παράδοσης στον Πούτιν μετά την ήττα στη Χερσώνα»

«Η Δύση πρότεινε όρους παράδοσης στον Βλαντίμιρ Πούτιν», αποκάλυψε σήμερα ένας ακαδημαϊκός που είναι ειδικός σε θέματα πολιτικής της Ρωσίας, καθώς τα στρατεύματα της Μόσχας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την πόλη Χερσώνα, εξέλιξη που αποτελεί μία ακόμη ταπεινωτική ήττα των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Ο καθηγητής Valery Solovey, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, ανέφερε ότι η παράδοση θα υποχρέωνε τη Ρωσία να εγκαταλείψει όλα τα εδάφη της Ουκρανίας, με εξαίρεση την Κριμαία, όπου θα γινόταν μία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, έως το 2029, όταν και θα συζητείτο ξανά το θέμα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σε αντάλλαγμα, ο Πούτιν και οι «εκλεκτοί» του θα απέφευγαν τις διώξεις για τον πόλεμο και θα τους επιτρεπόταν να παραμείνουν στην εξουσία, ισχυρίστηκε ο Solovey. Είπε, ακόμη, ότι η πρόταση είχε συζητηθεί μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της πριν παρουσιαστεί στον στενό κύκλο του Πούτιν, που είχε αντιδράσει θετικά στην ιδέα.

Η Ρωσία ζητά την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι στο παρασκήνιο η Ουάσιγκτον καλεί το Κίεβο να κάνει το ίδιο. Ο στρατηγός Mark Milley, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι μία ενδεχόμενη «ηρεμία» λόγω του χειμώνα στο πεδίο των μαχών θα αποτελούσε και μία «ευκαιρία» για συνομιλίες.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ με τη Ρωσία, όσο ο Πούτιν παραμένει στην εξουσία.

Η είδηση ​​προέκυψε καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Χερσώνα, ενώ σήμερα οι πρώτες δυνάμεις του ουκρανικού στρατού μπήκαν στην πόλη, έπειτα από οκτώ μήνες ρωσικής κατοχής.

Δακρυσμένοι, οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να χορεύουν, να φιλιούνται και να φωνάζουν νικηφόρα συνθήματα καθώς οι στρατιώτες του Κιέβου έφτασαν στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice