OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ για το «Παρίσι 2024»

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» αποκάλυψαν σήμερα (14/11) τις μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, που μοιάζουν με φρυγικούς σκούφους, ένα σύμβολο ελευθερίας.

Μετά τα μπλε στρουμφάκια και τα κίτρινα Minions, ήλθαν οι κόκκινοι Φρύγες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για ζώα, όπως συνέβη με το 65% των μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως εξήγησε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ «πάντα πρέπει να… σπας τους κώδικες». Η ιδέα για την ανάδειξη των φρυγικών σκούφων σε μασκότ της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη, ανήκει στην «W & Cie», μια από τις πολλές εταιρείες που προσεγγίσθηκαν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

«Το να δημιουργήσεις μια μασκότ, απλά για να την φτιάξεις, δεν προσθέτει κάτι σημαντικό», εξηγεί η Ζουλί Ματικίνε, διευθύντρια της εν λόγω εταιρείας για το Παρίσι 2024, τονίζοντας ότι η επιτροπή ήταν διατεθειμένη να μην φτιάξει καμία μασκότ: «Αντί να ψάχνουμε για ένα ζώο τοτέμ, θέλαμε αυτές οι μασκότ να ενσαρκώσουν το γαλλικό πνεύμα, να φέρουν ένα ιδανικό και, μέσω αυτού, να μεταδώσουν τις αξίες της χώρας μας κι ένα μέρος της Ιστορίας μας».

Μάλιστα, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σύμβολο, παρουσιάσθηκε σε πολλούς νέους ηλικίας 6 έως 14 ετών, οι οποίοι το αναγνώρισαν ως ένα από τα σύμβολα της Δημοκρατίας.

Η ελάχιστη τιμή πώλησης της μασκότ, που πωλείται στα καταστήματα, είναι 15 ευρώ, ενώ το μπρελόκ πωλείται από 10 ευρώ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice