OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανικά ΜΜΕ: Θέμα χρόνου η παραίτηση Τρας

Έκτακτη ροή ειδήσεων για τις εξελίξεις στο κόμμα των Συντηρητικών και την βαθύτατη πολιτική κρίση στην κυβέρνηση που αντιμετωπίζει η πρωθυπουργός Λιζ Τρας έχουν όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.  Με τη λέξη «χάος» να περιγράφει τις εξελίξεις κυκλοφορούν σήμερα αρκετές βρετανικές εφημερίδες, με τα άρθρα να αναφέρουν ότι η πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο και την εμπιστοσύνη του κόμματος και της κυβέρνησής της.

Η Επιτροπή 1922 αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα για να συζητήσει την κρίση ηγεσίας στους Τόρις, έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης του ITV Πολ Μπραντ. Στο live του BBC, ο πολιτικός συντάκτης Κρις Μέησον αναφέρει ότι «είναι δύσκολο να καταλάβει πώς μπορεί η Τρας να συνεχίσει έτσι για καιρό» ενώ επτά βουλευτές των Τόρις ζήτησαν την παραίτησή της.
Στην ιστοσελίδα του ο Guardian αναφέρει ότι η «κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» ενώ ο συντηρητικός βουλευτής, Simon Hoare, είπε ότι σήμερα και αύριο είναι «μέρες κρίσιμης σημασίας».
Screenshot_1-8
To Sky News γράφει ότι η «πρωθυπουργία της Λιζ Τρας κρέμεται από μία κλωστή» και δημοσιεύει φωτογραφία έξω το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ με δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφους και κάμερες να ετοιμάζονται για τις εξελίξεις.

H Τρας έχει δει το κύρος της να καταρρακώνεται, με την κοινή γνώμη να την απορρίπτει και βουλευτές από το ίδιο της το κόμμα να την αμφισβητούν.

Έχει ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψει σχεδόν το σύνολο του οικονομικού της προγράμματος –αφού αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις αγορές– , έχει αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών της Κουάσι Κουάρτενγκ, και χθες Τετάρτη έχασε και την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία -Πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλία

otavoice