OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φυσικό αέριο: Ο εφιάλτης των ελλείψεων αναγκάζει την Ευρώπη σε εξοικονόμηση ενέργειας

Σχεδόν όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε κλοιό εξοικονόμησης φυσικού αερίου, μιας και η μείωση της ροή από τη Ρωσία, έφερε την ανάγκη την αποθήκευση ενέργειας στις αποθήκες τους, μιας και τα… μαντάτα που έρχονται για το χειμώνα δεν είναι καλά, μιας και αναφέρουν πως προβλέπεται να είναι δύσκολος.

Μέχρι στιγμής οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν γεμίσει κατά 70%, με στόχο το 80% έως τις αρχές Νοεμβρίου και, αν τελικά ο στόχος επιτευχθεί, θα έχει υπάρξει μείωση της κατανάλωσης κατά 15%.

Στη Γερμανία δεν υπάρχουν γενικοί περιορισμοί, γι’ αυτό και σε κάποιες περιοχές, οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να χαμηλώσουν τα φώτα στους δρόμους ή τα αξιοθέατα, να διακόψουν τη λειτουργία σε σάουνες, να θερμαίνουν λιγότερο το νερό στις πισίνες ή να διακόψουν για κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα το ζεστό νερό. γερμανία-ρωσία-αέριο-reuters

Οι μόνες πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση είναι να συστήσει στα δημόσιο κτίρια να μην θερμαίνουν χώρους που δεν χρησιμοποιούνται, όπως οι διάδρομοι και στις βιομηχανίες να εφαρμόσουν δικά τους μέτρα μείωσης της κατανάλωσης.

Στη Γαλλία αναμένεται να ανακοινωθεί το λεγόμενο σχέδιο «ενεργειακής υπευθυνότητας». Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για απαγόρευση στα καταστήματα που κλιματίζονται να έχουν ανοιχτές πόρτες αλλά και απαγόρευση των φωτεινών διαφημίσεων από τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι Ισπανοί, αν και δεν έχουν μεγάλη εξάρτηση, ήδη εφαρμόζουν το σχέδιο «θερμοστάτης». Τα κλιματιστικά δεν δείχνουν κάτω από 27 βαθμούς το καλοκαίρι και πάνω από 19 το χειμώνα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Το μέτρο είναι προαιρετικό για τα νοικοκυριά, προς το παρόν.

Οι Ιρλανδικές αρχές συστήνουν τη μείωση της ταχύτητας, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων, ενώ ζητούν από τους πολίτες να μην γεμίζουν τους βραστήρες και όταν τους χρησιμοποιούν, να το κάνουν, βάζοντας μόνο την απαιτούμενη ποσότητα νερού.

Φυσικό αέριο: Οι μειώσεις των ροών φέρνουν οικονομική κρίση στη Γερμανία που θα της κοστίσει ακριβά

Η Γερμανία είναι από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί από τη μείωση της ροής του φυσικού αερίου γι’ αυτό το λόγο οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με όσα σημειώνει το Der Tagesspiegel, όπου σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου Γερμανικών Οικονομικών στην Κολωνία, το κόστος ζωής στη χώρα αυξάνεται και οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

Ως αποτέλεσμα, η απώλεια της οικονομικής παραγωγής θα ανέλθει σε περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός των ανέργων το 2023 μπορεί να αυξηθεί κατά περισσότερο από 300 χιλιάδες άτομα.

«Το υψηλό επίπεδο τιμών επιβαρύνει τα νοικοκυριά μέσω του υψηλού ενεργειακού κόστους και της αύξησης των τιμών καταναλωτή», είπαν οι συντάκτες της ανάλυσης, η οποία περιήλθε στην κατοχή της Deutsche Presse-Agentur με έδρα το Βερολίνο. «Συνολικά, το κόστος ζωής αυξάνεται σημαντικά».

Σχετικά Άρθρα

Politico: Ο Λευκός Οίκος έχει «βαθιά» ανησυχία για την εκλογή της Meloni

otavoice

Μπάιντεν: Είμαστε «σε επιφυλακή και σε δράση» για τον τυφώνα Ίαν

otavoice

«Κίμων», «Νέαρχος» και «Φορμίων» τα ονόματα των φρεγατών [email protected]

otavoice

Εκρήξεις και διαρροή στον Nord Stream στη Βαλτική θάλασσα

otavoice

Ενός λεπτού σιγής για την επέτειο εισβολής, στο Αρτσάχ (βίντεο)

otavoice

Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε σεσημασμένο κακοποιό αλλοδαπό, στη φοιτητική εστία Ζωγράφου

otavoice