OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανδρουλάκης: «Να ανακοινωθεί ο λόγος παρακολούθησής μου» – Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Απαντήσεις για τους λόγους που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με δήλωση – απάντηση στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον κατηγορεί ότι «επιδίωξε απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις». «Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη;» ρωτά για να συμπληρώσει ότι «ο Πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει την απουσία αναφοράς του πρωθυπουργού στο λογισμικό παρακολούθησης Predator, ενώ ζητά να δημοσιευθεί άμεσα ο λόγος της παρακολούθησής του, κάνοντας λόγο παράλληλα για “ζήτημα Δημοκρατίας”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί».

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία τον χαρακτηρίζει «αλαζόνα, αμετανόητο και ψεύτη», εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι «δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «οι 48 ώρες προθεσμία που έδωσε στον εαυτό του για να απολογηθεί δεν αποκατέστησαν δυστυχώς ούτε στοιχειωδώς τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με την αλήθεια» και πως «εμφανίστηκε αλαζόνας και αμετανόητος εκτός από ψεύτης. Ζήτησε ελαφρυντικά λόγω μειωμένου καταλογισμού, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ήξερε τι γίνεται ούτε στους πιο εθνικά ευαίσθητους τομείς του επιτελικού του κράτους».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «πρόσθεσε στα ψέματα του κ. Οικονόμου, του κ. Γεραπετρίτη, του κ. Πιερρακάκη, των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, που επί εβδομάδες αρνούνται τις παρακολουθήσεις, το τερατώδες ψέμα, ότι δεν γνώριζε τίποτε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Την οποία εξακολουθεί να χαρακτηρίζει νόμιμη».

Επιπλέον αναφέρει ότι «έπλεξε το εγκώμιο για τον εθνικό ρόλο της ΕΥΠ, αλλά στην προσπάθειά του να αποσείσει τiς δικές του ευθύνες δεν δίστασε να την εμφανίσει ως μια υπηρεσία όχι μόνο ανοργάνωτη, αλλά και εκτός ελέγχου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε να προφέρει ούτε τη λέξη Predator, προσπαθώντας να αφήσει εκτός κάδρου διαπιστωμένες παρακολουθήσεις με το λογισμικό αυτό, που η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και την προμήθειά του από κρατικές υπηρεσίες».

Σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «αναφέρθηκε μόνο στην περίπτωση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς και γιατί η ΕΥΠ αποφάσισε μια τέτοιου είδους πρωτοφανή ενέργεια» και «δεν είπε, επίσης, κουβέντα για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, όπως του Θ. Κουκάκη».

ΚΚΕ: «Αστείες δικαιολογίες περί λάθους και ολισθήματος»

Για “αστείες δικαιολογίες περί λάθους και ολισθήματος” κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρεται σε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που “όχι μόνο δε ρίχνει «άπλετο φως», αλλά είναι αυτό που οδηγεί στο απόλυτο «σκοτάδι»”, ενώ καλεί τον λαό ως υπεύθυνο για τις πολιτικές επιλογές του, “να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, κόντρα στη «νομιμότητα» της καταστολής, του αυταρχισμού, των παρακολουθήσεων, κόντρα στην ίδια τη δικτατορία του κεφαλαίου”.

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Άμεσα ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή τους

otavoice

Ουκρανία – ΗΠΑ: Προχωρούν σε διμερή συνεργασία για «συμφωνία ασφαλείας»

otavoice

Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό – Εκρήξεις και στο Κίεβο

otavoice

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τουλάχιστον 64 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση

otavoice

Κορύφωση της αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές σήμερα, με 30άρια

otavoice

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

otavoice